^

Övningar för morgonövningar för barn

, Medicinsk redaktör
Senast recenserade: 16.10.2021
Fact-checked
х

Allt iLive-innehåll är mediekontrollerat eller faktiskt kontrollerat för att säkerställa så mycket faktuell noggrannhet som möjligt.

Vi har strikta sourcing riktlinjer och endast länk till välrenommerade media webbplatser, akademiska forskningsinstitut och, när det är möjligt, medicinsk peer granskad studier. Observera att siffrorna inom parentes ([1], [2] etc.) är klickbara länkar till dessa studier.

Om du anser att något av vårt innehåll är felaktigt, omodernt eller på annat sätt tveksamt, välj det och tryck på Ctrl + Enter.

Övningar för morgonövningar för barn är gymnastiktekniker som ett barn ska utföra efter varje uppvaknande för att upprätthålla hälsa och god fysisk aktivitet. Med tanke på spridningen av övervikt hos moderna barn mot bakgrund av undernäring och brist på motorisk aktivitet är frågan om morgonövningar mycket relevant.

trusted-source[1], [2], [3]

Varför behöver du morgonövningar för ditt barn?

Barnets organism utvecklas mest aktivt under de första tre åren, och alla vanor som har utvecklats i ett barn upp till tre år bildar sin karaktär. Därför är det nödvändigt att vana barnet till morgon gymnastik från ett år gammal. Självklart är detta inte en full gymnastik, men om du utvecklar en vana, kan du genom åren helt enkelt ändra övningskomplexet och deras komplexitet.

Prata om fördelarna med morgonövningar, inte bara fokusera på fysisk utveckling. Om barnet vaknar och efter hygieniska förfaranden tömmer laddningen, diskuterar detta primärt honom. Under träningen aktiveras muskeltonen och muskelreceptorerna går in i hjärnans motorcentrum. Detta är en signal för uppvaknande av många inre organ. När allt kommer omkring, fungerar matsmältningssystemet genom att minska glattmuskelfibrerna, vilka sätts in i toner redan i närvaro av ett sådant dominerande centrum i hjärnan. Om barnet tränar uppvaknar det därför de inre organen, främst matsmältningssystemet, som förbereder barnet till frukost. Efter ett sådant övningskomplex produceras mer gastrisjuice och peristaltiken i tarmen intensifieras, så att morgonen absorberas mycket bra.

Laddningsteknik

Övningskomplexet för morgonövningar för barn beror på åldern. Redan från och med det första året av livet kan barnet börja bli vana vid laddning. När barnet vaknar behöver du le på honom och vänta några minuter utan att lyfta honom från spjälsängen. Därefter måste du ta honom med handtagen och låta ligga på rörelsens baksida i form av en hälsning, öppna och stänga omfamningen. Samtidigt är det nödvändigt att prata med barnet och le på honom så att han trivs och gillar det. Därefter måste du flytta till benen och böja dem i en nittio grader du behöver ta med och ta dem till magen och baksidan. Efter en sådan uppvärmning kan du lyfta barnet ur sängen och lägga det på golvet. Du måste be barnet att gå till sin mamma eller bara gå med honom vid handtaget. Sådana tre övningar är tillräckliga vid det inledande skedet för att bilda ett barns vanor. I framtiden kommer han att vakna och vänta på sådan gymnastik. Då kan du lägga till övningar som ditt barn tycker om.

Från och med tre års ålder kan man lära barnet att göra övningar själv, men det är väldigt viktigt att göra det varje morgon och med eller visa det att upprepa. Den första övningen ska inte vara svår, men samtidigt bör den väcka barnets kropp och införa den. Därför kan du börja morgonövningarna med knäböj. För första gången är fem uppsättningar tillräckligt, men du måste se till att deras teknik är korrekt. Benen ska placeras på bredden på axlarna på barnet (och inte av moderen), och under knäböjningarna får inte gå utöver slingan. Vid första anblicken verkar detta svårt, men om du visar barnet hur man gör det med sitt eget exempel, då kan han på tre år med rätta upprepa det. Vidare, när barnet har värmt upp, är det möjligt att vidarebefordra till övningar på handtag och ben. Handtag måste böja i armbågarna till nittio grader och placera sig framför dig och sätta en ovanpå varandra. Då måste du odla dem i axelledet även vid nittio grader. Du kan också göra fem sådana repetitioner. Nästa övning bör startas genom att placera handtagen i midjan. Du måste luta sig i sidorna, men inte för fort och utan att böja framåt.

För att arbeta på benen kan du erbjuda barnet en rolig träningsträning. För att göra detta är det nödvändigt att springa snabbt och böja benen i knäna och lyfta dem så höga som möjligt till hakan - som om de ska springa längs stegen framåt.

Sådana tre övningar leder inte till barnets trötthet, men gör det lättare att vakna. Om mamma eller pappa ser att övningarna är små och barnet vill ha något nytt, så kan du ändra några till mer komplexa. Till exempel kan du knyta, och när barnet är upp kan du erbjuda för att höja handtagen uppåt.

För barn i förskola och tidig skolålder rekommenderas en uppsättning övningar på minst fem. Om ett barn blir vant med att göra gymnastik från en tidig ålder, så verkar de fem övningarna på morgonen före skolan för honom inte vara komplicerade. Du kan lägga torsovarv på sidorna, såväl som "kvarnen". Voobshchem, på vad bara föräldrarna kan tänka sig, kan alla ingå i ett komplex av morgon gymnastik. Då måste du vila i fem till tio minuter, vanligtvis är det morgontoalettens tid eller titta på tecknet, och då kan du redan äta frukost.

trusted-source[4], [5]

Vad händer i kroppen efter en träning?

Fysiska övningar aktiverar nervsystemet. När impulser från musklerna kommer till hjärnan, förstärkas det sympatiska nervsystemets tonus, vilket "vilar" på natten. På grund av detta ökar hjärtfrekvensen, det sensoriska systemet aktiveras och barnet är redo för en ny dag och uppfattningen av ny information. Förutom allt detta aktiverar gymnastik immunfunktionens funktion genom många biologiskt aktiva substanser. När ett barn sover, alla kroppens funktioner, som-också, "sova". Immunsystemet fungerar alltid, men på natten finns det bara skydd för icke-specifik immunitet. Efter uppvaknande tar det lite tid att aktivera immunförsvaret, eftersom många mediatorer och ämnen som deltar i aktiveringen syntetiseras med vitaminer och enzymer i cellerna. Och för denna aktivering och början av andningsfunktionen behöver cellerna syre. Övning på morgonen gör andningsorganet mer intensivt, därför är syre för varje cell tillräckligt. Och då barnets immunförsvar till dess att han lämnar huset, är fullt aktiverat, och barnet är skyddat från många infektioner.

Andningsorganen under morgonövningen aktiveras också och syntesen av slem, interferoner och ytaktivt ämne förbättras, vilket också skyddar andningssystemet från virus och bakterier.

Den viktigaste funktionen för morgonövningar är att förbereda barnet och införa kärlek till sporten i honom. När allt kommer omkring bör dessa övningar utföras i gott humör, vilket alltid anpassas för en bra arbetsdag. Om barnet redan går i skolan, bidrar inte hela dagen till skrivbordet och passiva läxor hemma, till tillräcklig motoraktivitet. Och en enkel gymnastik på morgonen kan bidra till utvecklingen av barnets intresse och kärlek till gymnastik eller sport. Det är alltid bra när det gäller barns anställning och utveckling av sina intressen.

Därför behövs laddning för ett barn för att väcka det på morgonen, för att aktivera hjärnans och alla inre organ. Ett enkelt övningsövning på morgonen har en bra effekt på hälsan och ökar kroppens immunpotential.

Övningar för morgonövningar för barn är de enkla sakerna som hjälper ditt barn att bli frisk, stark, utveckla en kärlek till sport och vakna på morgonen med glädje. Men glöm inte att barnen helt kopierar sina föräldrars beteende, så de måste visa ett bra exempel och spela sport själva.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.