Fact-checked
х

Allt iLive-innehåll är mediekontrollerat eller faktiskt kontrollerat för att säkerställa så mycket faktuell noggrannhet som möjligt.

Vi har strikta sourcing riktlinjer och endast länk till välrenommerade media webbplatser, akademiska forskningsinstitut och, när det är möjligt, medicinsk peer granskad studier. Observera att siffrorna inom parentes ([1], [2] etc.) är klickbara länkar till dessa studier.

Om du anser att något av vårt innehåll är felaktigt, omodernt eller på annat sätt tveksamt, välj det och tryck på Ctrl + Enter.

ILive Sekretesspolicy

, Medicinsk redaktör
Senast recenserade: 09.06.2019

Vi förstår hur viktigt sekretessen för personlig information är för våra användare. I denna sekretesspolicy får du reda på vilken information vi samlar om dig och om din användning av den här webbplatsen och dess tjänster. Han kommer att förklara de val du har om hur din personliga information används och hur vi skyddar denna information. Vi rekommenderar starkt att du noggrant läser denna sekretesspolicy.

Denna sekretesspolicy gäller webbplatser som är avsedda att användas av konsumenter (icke-professionella) för icke-kommersiella, personliga, familjemedlemmar eller hushållsändamål, inklusive iLive.com.ua, iLiveOK.ru, iLiveOK.com, inklusive underdomäner och mobila versioner av dessa webbplatser (vi kallar dessa webbplatser är kollektivt "iLive Sites"). Vi hänvisar till iLive Sites, liksom informationen och tjänsterna som tillhandahålls till dig via iLive Sites, som "Tjänster".

Om du inte vill att vi ska samla, använda eller avslöja information om dig och din användning av Tjänsterna enligt beskrivningen i denna sekretesspolicy, ska du inte använda Tjänsterna. Genom att använda Tjänsterna godkänner du  iLive användarvillkoren, vilket är ett avtal mellan oss och användarna av Tjänsterna. Genom att acceptera iLives användarvillkor erkänner du att du har läst och förstått denna sekretesspolicy och  iLive Cookie Policy, och du godkänner att vi kommer att lagra, använda och på annat sätt behandla din information där vi är.

Referenser till "iLive", "vi" eller "oss" betyder Alpha Dragon LP (registreringsnummer SL25557, Suite 1, 4 Queen Street, Edinburgh, EH2 1JE, Skottland, Storbritannien), inklusive alla företag (till exempel ett dotterbolag) ägd av Alpha Dragon LP. Alpha Dragon LP kan dela information mellan sina dotterbolag eller webbplatser som den äger eller kontrollerar, men information som samlas i enlighet med denna sekretesspolicy skyddas alltid i enlighet med villkoren i denna sekretesspolicy. Med undantag för vad som anges i denna sekretesspolicy är Alpha Dragon LP ansvarig för att behandla din personliga information enligt beskrivningen i denna sekretesspolicy.

Information samlad om dig

Vissa av våra tjänster lagrar inte din personliga information, medan andra lagrar din personliga information i enlighet med denna sekretesspolicy. Även om du inte registrerar och inte tillhandahåller personuppgifter på iLive samlar vi in information om din användning av iLive-webbplatser och -tjänster. Vi kan också få information om våra användare från externa källor.

När du använder Tjänster samlar vi in information enligt följande:

registrering

Även om du kan använda de flesta Tjänsterna utan att registrera, kräver vissa tjänster att du registrerar dig för iLive för att de ska fungera korrekt. Om du väljer att registrera eller uppdatera ett befintligt konto på iLive eller få tillgång till vissa Tjänster, kan du vara skyldig att lämna viss personlig information, t.ex. Ditt namn, adress, telefonnummer, kön, e-postadress och födelsedatum, användarnamn och lösenord för kontoåtkomst iLive. Du är ansvarig för att säkerställa noggrannheten i den personliga information du skickar till iLive.

Elektroniskt nyhetsbrev

När du registrerar och vid olika tillfällen när du använder iLive-webbplatsen kan du vara skyldig att ge oss personuppgifter för att få nyhetsbrev / annonser via e-post från iLive. I meddelandena i iLive, om du aktiverar ett e-postmeddelande för meddelanden som du har skapat eller deltagit i, får du ett e-postmeddelande om det fanns några åtgärder på dem. Om du senare bestämmer dig för att du inte längre vill få uppdateringar via e-post, kan du inaktivera den genom att gå till avsnittet "E-postmeddelanden" i dina kontoinställningar.

Offentliga forum

ILive offentliga forum där användare med liknande intressen, inklusive vissa medicinska frågor, kan utbyta information och stödja varandra eller ställa frågor till experter. Sådana diskussioner på nätet modereras av hälsovårdspersonal, öppet för allmänheten och bör inte anses vara privata.

All information (inklusive personuppgifter) som du skickar in i något forum är öppet för allmänheten och är inte privat. Du bör tänka noggrant innan du skickar någon personlig information på något öppet forum. Det du skickar kan läsas, avslöjas eller erhållas av tredje part och kan användas på andra sätt som vi inte kan kontrollera eller förutsäga, inklusive genom att kontakta dig för obehöriga ändamål. Som med alla öppna forum på en webbplats kan informationen du skickar också visas på sökmotorer från tredje part.

Om du felaktigt publicerar personlig information i vårt forum och vill ta bort det, kan du skicka ett e-postmeddelande där du ber om att ta bort det med hjälp av länken "Kontakta oss" på alla sidor på iLive-webbplatserna. I vissa fall kan vi inte ta bort din personliga information.

E-postmeddelanden skickade till iLive

Denna sekretesspolicy gäller inte information, innehåll, företagsinformation, idéer, koncept eller uppfinningar som du skickar till iLive via e-post. Om du vill spara innehåll eller kommersiell information, idéer, koncept eller uppfinningar, privat eller personligt, skicka inte dem via e-post till iLive.

Service och Device Information

När du öppnar iLive-webbplatser och använder Tjänster samlar och lagrar iLive automatiskt information från din webbläsare eller mobilenhet, t.ex. Din IP-adress eller en unik identifierare, webbläsarinformation (inklusive webbadress), din inställningar, cookies och information om det material du har tittat på och vilka åtgärder som vidtagits (till exempel sökfrågor, deltagande i reklamkampanjer, klick och tillhörande datum och tider).

Kakor och annan spårningsteknik

Vi och våra partners använder cookies för att samla in information om din användning av Tjänsterna. Cookies är små datafiler som tilldelas din webbläsare när du besöker iLive-webbplatser, där du kan känna igen din webbläsare, samla och lagra information om din användning av Tjänsterna, som beskrivs ovan. Förutom cookies använder vi och våra partners annan spårningsteknik som samlar information om din användning av Tjänsterna, inklusive mobilidentifierare och "webbbeacons", som är små grafiska filer (ibland kallade "transparenta GIFs" eller "webbpixlar"). ") Inbäddad på en webbsida eller i ett brev som vanligtvis används för att styra aktiviteten och skicka relevant information till servern (som kan tillhöra webbplatsen för webbplatsen, nätverksannonsören eller en annan tredje part).

Våra annonseringstjänstpartners kan använda cookies och annan spårningsteknik för att samla in information om din användning av iLive-webbplatser, inklusive innehållet du har tittat på. Dessa tredje parter kan använda denna information för att hjälpa iLive att tillhandahålla reklam på iLive-webbplatser och på andra tredjepartswebbplatser baserat på din webbläsaraktivitet på iLive-webbplatser. ILive kan dessutom anpassa annonsering på iLive-webbplatser och andra webbplatser från tredje part baserat på ytterligare information som är känd för iLive eller till tredje part. De tredje parter som iLive arbetar med är Google, Yandex, Facebook, Twitter och andra. Förutom att använda den information som samlats in för iLive, kan Google och Yandex också använda sådan information som beskrivs i deras integritetspolicy. För att få reda på hur Google eller Yandex kan använda information som samlats in av Google eller Yandex med hjälp av våra tjänster på iLive-webbplatserna, besöker sidan https://www.google.com/policies/privacy/partnersoch https://metrica.yandex.com/about/info/privacy-policy.samtidigt ger Facebook och Twitter inte personlig information till iLive, Facebook och Twitter kan använda information om dig och tillhandahålla tjänster iLive (som kan vara förknippade med den personliga information som Facebook och Twitter är på dig), som beskrivs i deras integritetspolicy, som finns på https://www.facebook.com/about/privacyochhttps://twitter.com/privacy.

Vi arbetar också med annonsannonser från tredje part för att visa annonser på iLive-webbplatser och på webbplatser från tredje part. Våra annonseringsleverantörer använder teknik för att samla in information om dina aktiviteter på iLive-webbplatserna för att ge dig cookieorienterad annonsering på våra iLive-webbplatser och på webbplatser från tredje part baserat på din webbläsaraktivitet och dina intressen.

För mer information om hur cookies och annan spårningsteknik används i samband med Tjänsterna, läs vår  cookie policy.

Hur används information om dig?

Information om din användning av Tjänsterna kan användas för följande ändamål:

  • att tillhandahålla, förbättra och skapa nya tjänster,
  • svara på dina förfrågningar och skicka administrativa meddelanden om iLive-webbplatser och -tjänster,
  • att få din feedback på iLive-webbplatser och -tjänster,
  • skicka dig säkra e-postmeddelanden och personliga e-postmeddelanden som är relevanta för dina intressen, vilket följer av din användning av Tjänsterna, inklusive nyheter, meddelanden, påminnelser och möjligheter från iLive,
  • Statistiskt analysera trender, användarbeteende och aktivitet, inklusive hur ofta iLive-webbplatserna besöks, hur Tjänsterna används och hur många e-postmeddelanden som mottas och öppet
  • ge dig och personer med liknande demografiska egenskaper och intressen med mer relevant innehåll, inklusive reklam både på och utanför iLive Sites,
  • att upptäcka och skydda mot bedrägerier och andra hot mot Tjänsterna och våra användare,
  • att identifiera problem med Tjänsterna,
  • genomföra forskning och analysaktiviteter, inklusive de som beskrivs nedan
  • att administrera ditt konto.

Dessutom kan iLive använda personuppgifter om dig för andra ändamål som avslöjas för dig vid tidpunkten för informationsinsamling och / eller med ditt samtycke.

ILive kan kombinera din personliga information och annan information som samlats in om din användning av Tjänsterna, samt komplettera den med information från externa källor för de ändamål som beskrivs i denna sekretesspolicy. Den information som iLive samlar om dig kan till exempel kombineras av iLive med annan information tillgänglig för tredje part för iLive-undersökning och analys, inklusive analys av effektiviteten hos innehåll, annonsering eller program. Denna information från andra källor kan innehålla ålder, kön, demografiska, geografiska, personliga intressen, produktinköp eller annan information. Vi kan tillhandahålla allmän information som inte kan identifieras för en enskild användare av iLive-webbplatser, våra nuvarande eller potentiella annonsörer och andra affärspartners.

ILive säljer inte din personliga information till tredje part för användning utan ditt samtycke.

Informationsdelning

  • ILive Dotterbolag och Företagsförbund

Vi kan dela din information med våra dotterbolag, dotterbolag och företag som förvärvats eller slogs samman med oss och våra dotterbolag. När det gäller företagsändringar i kontroll som orsakas till exempel genom försäljning eller sammanslagning med en annan person eller vid försäljning av tillgångar eller konkurs, förbehåller sig iLive rätten att överföra din personliga information till en ny kontrollerande eller förvärvande tillgång. I händelse av en sådan förändring fortsätter din personliga information att behandlas i enlighet med denna sekretesspolicy, om inte några ändringar görs i sekretesspolicyen i enlighet med avsnittet "Ändringar i denna sekretesspolicy".

  • Företag och entreprenörer som arbetar med iLive

ILive arbetar med tredjepartsföretag och entreprenörer som hjälper oss att leverera Tjänsterna och på annat sätt hjälper till med driften av iLive-webbplatser, inklusive de som tillhandahåller tjänster relaterade till teknik, dataanalys, forskning, e-post och placeringshantering, reklam och marknadsföring och eller innehåll. ILive-entreprenörer har ibland begränsad tillgång till din information i samband med tillhandahållandet av iLive-produkter eller -tjänster. Vi kräver att våra entreprenörer inte använder eller lämnar din information för något annat syfte än att tillhandahålla en begränsad tjänst eller funktion för iLive.

  • Tredjepartsannonsörer och webbplatser från tredje part

Vi kan dela information om dig, t.ex. En identifierare eller en IP-adresskaka, med leverantörer av annonseringstjänster från tredje part som kan använda den här informationen på vår vägnar för att hjälpa iLive att leverera annonsering till iLive, liksom till tredje parts webbplatser, som beskrivs i vår policy cookie.

Vissa material, tjänster och annonser som erbjuds dig via iLive-sidorna upprätthålls eller innehåller länkar till webbplatser som är värd och drivs av ett annat företag än iLive ("tredje parts webbplatser"). ILive delar inte din personliga information med dessa tredjepartswebbplatser utan ditt samtycke, men du bör vara medveten om att all information som du avslöjar på dessa tredje parts webbplatser när du kommer åt dessa tredje parts webbplatser inte omfattas av denna sekretesspolicy. ILive stöder inte och ansvarar inte för sekretesspraxiserna för dessa tredje parts webbplatser. Du bör läsa sekretesspolicy som publiceras på tredje parts webbplats för att förstå hur denna tredje parts webbplats samlar in och använder din information. ILive gör sitt yttersta för att göra det uppenbart för dig när du lämnar iLive-webbplatsen och navigerar till en tredje parts webbplats, antingen genom att du måste klicka på en länk eller anmäla dig på den iLive-webbplats som du har bytt till en tredje parts webbplats. Dessutom, om du ser en fras som "Drivs av" eller "Tillsammans med" följt av ett annat företagsnamn än iLive, så är du på en webbplats värd av ett annat företag än iLive.

Vi kan också inkludera sociala objekt på iLive-sidorna, som gör att du kan interagera med relevanta sociala nätverkstjänster, till exempel att publicera en artikel. Dessa widgets kan samla visningsdata som kan erhållas av den tredje parten som tillhandahållit widgeten och kontrolleras av dessa tredje parter. Du kan hantera dina integritetsinställningar direkt med en social nätverksplattform.

Överensstämmelse med lagar, förordningar och brottsbekämpningskrav

För att kunna samarbeta med myndigheter och brottsbekämpande organ och privatpersoner för att upprätthålla och följa lagen kan vi överföra personlig information till tredje part för att: (1) följa lagliga krav, såsom lagar, order, sökord, rättegångsförfarande eller domstolsbeslut; (2) när vi anser att upplysningar är nödvändiga för att skydda våra rättigheter, skydda din säkerhet eller andras säkerhet, undersöka bedrägerier eller svara på en regeringens begäran, eller (3) i speciella fall, till exempel som svar på ett fysiskt hot mot dig eller andra, för att skydda egendom eller skydda eller respektera lagliga rättigheter. Dessutom kan vi avslöja personuppgifter enligt nedan.

Hur är din information skyddad och lagrad?

Vi tar rimliga säkerhetsåtgärder för att skydda din personliga information. Trots ILives ansträngningar för att skydda din personliga information finns det alltid en risk för att en obehörig tredje part kan hitta ett sätt att kringgå våra säkerhetssystem eller att överföringen av din information via Internet kan bli avlyssnad.

Säkerheten för din personliga information är viktig för oss. När du anger personuppgifter (inklusive personlig hälsoinformation i olika tjänster), krypterar vi överföringen av denna information eller använder SSL-anslutningsteknik (Secure Socket Layer).

Vi lagrar din personliga information om ditt konto är aktivt eller nödvändigt för att tillhandahålla tjänsterna. När som helst kan du radera din personliga information eller instruera oss att ta bort den, men du bör vara medveten om att det är tekniskt omöjligt att radera all data som du gav iLive från våra servrar. Se "Dina egenskaper och rättigheter" nedan för mer information om hur du kan uppdatera eller ta bort din personliga information. Vi lagrar också din personliga information som behövs för att följa lagliga skyldigheter, lösa tvister och genomdriva våra avtal.

Dina möjligheter och rättigheter

  • Uppdatera / ta bort din personliga information

Om du inte vill ha din personliga information som används av iLive i enlighet med denna sekretesspolicy, ska du inte använda iLive-webbplatser och -tjänster. Du kan korrigera, uppdatera eller visa de personliga uppgifter som du tidigare skickat genom att logga in på kontot och göra nödvändiga ändringar. Du kan också uppdatera personlig information som du skickade genom att kontakta oss via länken "Kontakta oss" längst ner på varje sida på iLive-webbplatserna.

Om du har registrerat dig och vill ta bort någon av dina registreringsuppgifter som du har lämnat till oss från våra system, kontakta oss genom att använda länken "Kontakta oss" längst ner på varje sida på iLive-sidorna. På din förfrågan kommer vi att radera din registreringsinformation från våra aktiva databaser och, om möjligt, från vårt backupmedia. Du bör vara medveten om att det är tekniskt omöjligt att ta bort all information du tillhandahåller iLive Sites från våra servrar.

När du prenumererar för att få e-post för någon av våra tjänster, inklusive våra e-postmeddelanden, kan du när som helst välja bort ytterligare nyhetsbrev eller andra e-postmeddelanden från iLive eller våra annonsörer eller sponsorer.

Du kan avregistrera dig från nyhetsbrevet:

  1. Följ anvisningarna längst ner i nyhetsbrevet och använd länken "Avsluta" i bokstäverna.
  2. Logga in på ditt konto på iLive-sidorna och avbryt en prenumeration som du inte längre vill få i avsnittet "Min profil".
  • småkakor

De flesta webbläsare kan konfigureras för att avvisa cookies. De flesta webbläsare erbjuder instruktioner för att återställa webbläsaren för att vägra cookies i avsnittet Hjälp eller Inställningar i webbläsarverktygsfältet. För mer information om hur du vägrar cookies, se vår Cookies policy.

  • Mobilannonsering

Du kan också hantera intressebaserade annonser på din mobilenhet genom att aktivera inställningen "Begränsa annonsspårning" i dina iOS-enhetens inställningar eller "Un-personalize ads" i dina Android-enhetens inställningar. Det här hindrar dig inte från att se annonser, men begränsar användningen av identifieringsenheter för annonsering för att anpassa annonser beroende på dina intressen. Om du har frågor om hur du nekar cookies på din specifika enhet, kontakta tillverkaren av enheten.

  • Barnens integritet

Vi är engagerade i att skydda barns integritet. ILive-webbplatserna är inte konstruerade eller avsedda för barn under 13 år. ILive-webbplatser samlar inte in personuppgifter om någon person om vi inte vet att han eller hon är under 13 år. Föräldern eller vårdnadshavaren är ensam ansvarig för att säkerställa kontroll över användningen av iLive Sites av minderåriga. Föräldern eller vårdnadshavaren tar också fullt ansvar för tolkningen och användningen av all information eller tjänster som tillhandahålls via iLive-webbplatserna angående den mindreåriga.

  • Ytterligare information för iLive-besökare från Europeiska ekonomiska samarbetsområdet (EES)

När du använder Tjänsterna samlar vi in, lagrar, använder och på annat sätt behandlar dina personuppgifter enligt beskrivningen i denna sekretesspolicy. Vi är beroende av ett antal rättsliga ramar för att behandla din information, inklusive när den är: (i) nödvändig för våra legitima intressen att tillhandahålla och förbättra Tjänsterna, inklusive att ge dig innehåll och reklam som kan intressera dig, (ii) är nödvändigt för våra legitima intressen för att säkerställa Tjänster och Säkerhetssäkerhet och Säkerhet, (iii) är nödvändigt för våra tjänsteleverantörers och partners legitima intressen, (iv) nödvändigt för att uppfylla våra avtalsförpliktelser enligt iLive användarvillkor (v) med ditt samtycke till bearbetning, vilket du kan återkalla när som helst (dock påverkar översynen inte lagenligheten av behandlingen av dina personuppgifter som inträffade före återkallandet) (vi) du har lagt upp information, till exempel på en iLive anslagstavla eller i andra offentliga forum; (vii) En laglig skyldighet måste respekteras, såsom en lag, en dom, en ansökningsorder, en domstol eller en domstolsorder eller att utföra eller försvara rättsliga åtgärder. Och (viii) du måste skydda dina vitala intressen eller andras intressen.

Om du är en iLive-användare i EES kan du: (i) få tillgång till personlig information som vi har om dig (vi kommer att försöka tillhandahålla information inom 30 dagar från din begäran) (ii) korrigera eller ta bort din personliga information (i de flesta fall kan du korrigera den personliga informationen du skickade oss genom att logga in på kontot och göra nödvändiga ändringar) (iii) Under vissa omständigheter kan du göra invändningar mot vår behandling av din personliga information, och vi kommer att säga upp sådan behandling om vi inte har en rättslig grund att fortsätta. (iv) återkalla tidigare givet samtycke (dock påverkar översynen inte lagenligheten av behandlingen av dina personuppgifter som inträffade före återkallandet) eller (v) om du tror att vi inte uppfyller kraven i personuppgiftslagen kan du göra ett klagomål hos din lokala handledare. Om du vill ta reda på om vi lagrar någon av dina personuppgifter och i så fall använder någon av de rättigheter som är tillgängliga för dig om sådan personlig information, kan du kontakta oss enligt beskrivningen i avsnittet "Kontakta iLive".. Vi kommer att svara på din förfrågan inom rimlig tid.

När vi behandlar din personliga information för marknadsföringsändamål kan du avbryta prenumerationslänken i de e-postmeddelanden som vi skickar dig genom att ändra prenumerationsinställningarna i dina kontoinställningar eller på annat sätt, enligt vad som anges i denna sekretesspolicy.

Vi behåller dina personuppgifter så länge som det är nödvändigt att tillhandahålla Tjänsterna och för att uppfylla de mål som beskrivs i denna sekretesspolicy. Detta gäller också för tredje parter som vi överför din information till för att utföra tjänster på vår vägnar. När vi inte längre behöver använda din personliga information och vi inte behöver lagra den i enlighet med våra lagar eller förpliktelser, kommer vi antingen ta bort den från våra system eller anonymisera den. Om du har registrerat dig hos iLive och du inte längre vill att vi ska använda din registreringsinformation för att tillhandahålla Tjänsterna, kan du stänga ditt konto.

Kontakta iLive

Skicka oss ett mail med hjälp av länken "Kontakta oss" längst ner på varje sida på iLive-sidorna om du har några frågor om denna sekretesspolicy eller personlig information vi har.

Om du har ett oupplöst konfidentialitets- eller datanvändningsproblem som inte uppfyllde vårt beslut kan du göra ett klagomål hos din lokala handledare.

Ändringar av denna sekretesspolicy

Vi förbehåller oss rätten att ändra eller komplettera denna sekretesspolicy och någon av våra tjänster när som helst och eventuella ändringar kommer att gälla efter publicering, såvida vi inte informerar annat. Om vi gör några väsentliga ändringar av denna sekretesspolicy meddelar vi dig genom att anmäla dig till iLive-webbplatserna och / eller via e-post till våra registrerade användare (skickas till den emailadress du angav under registrering) innan ändringarna träder i kraft. Genom att fortsätta använda Tjänsterna när du har ändrat denna sekretesspolicy godkänner du sådana ändringar. Vi rekommenderar att du regelbundet granskar denna sekretesspolicy för aktuell information om vår sekretesspolicy. Om du inte godkänner villkoren i denna sekretesspolicy ber vi dig att inte registrera dig hos oss och inte använda iLive-webbplatser. Lämna iLive-webbplatserna omedelbart om du inte godkänner villkoren i denna sekretesspolicy.


ILive-portalen ger inte medicinsk rådgivning, diagnos eller behandling.
Informationen som publiceras på portalen är endast referens och bör inte användas utan att konsultera en specialist.
Läs noggrant regler och policy på webbplatsen. Du kan också kontakta oss!

Copyright © 2011 - 2020 iLive. Alla rättigheter förbehållna.