^

Krämer för fet hud: topprankning

, Medicinsk redaktör
Senast recenserade: 10.08.2022
Fact-checked
х

Allt iLive-innehåll är mediekontrollerat eller faktiskt kontrollerat för att säkerställa så mycket faktuell noggrannhet som möjligt.

Vi har strikta sourcing riktlinjer och endast länk till välrenommerade media webbplatser, akademiska forskningsinstitut och, när det är möjligt, medicinsk peer granskad studier. Observera att siffrorna inom parentes ([1], [2] etc.) är klickbara länkar till dessa studier.

Om du anser att något av vårt innehåll är felaktigt, omodernt eller på annat sätt tveksamt, välj det och tryck på Ctrl + Enter.

Även om fet hud i ansiktet har flera fördelar jämfört med torr hud: det blir äldre senare och är inte benägen för rynkbildning, men det kräver noggrann daglig vård. Ökat fettinnehåll på grund av talgkörtlarna, vilket leder till en minskning av koncentrationen av linolsyra - cellmembranets byggmaterial och en minskning av surheten. Sådana processer uppträder i de flesta fall upp till 30 år och de kontrolleras av könshormoner. Som en följd av detta, överträdelsen av hudens skyddande funktion, skapandet av en gynnsam miljö för reproduktion av mikroorganismer, bildandet av inflammatoriska foci, fördelningen av talg på dess yta, kompaktering och grovmönster. I detta fall kommer att hjälpa en mängd olika kosmetika för fet hud, inklusive krämer.

Indikationer Grädde för fet hud

Tecken på fet hud uppträder i sin sken, hudutslag, akne, finnar, förstorade porer, svarta fläckar, tråkig och grå färg. Sådana symptom är indikationer på användningen av fet hudkrämer. Det är inte alltid problemet som löses genom användning av kosmetika, var noga med att ta reda på orsaken till händelsen och att rikta ansträngningarna för att utrota. I avsaknad av interna patologier är det möjligt att normalisera produktionen av en hemlighet och kvalitativt förbättra hudens tillstånd i kombination med kosmetika, hemmet och salongförfarandena.

Släpp formulär

Åsikten att fet hud inte kräver användning av krämer, fuktgivande och näring är mycket felaktig. Experter rekommenderar steg för steg vård för det, inklusive högkvalitativ rengöring, minskning av talgkänsliga sekretioner, användning av fuktgivande, patogenetiska, närande, skyddande och maskeringsmedel. Krämer för fet hud - en av länkarna i denna kedja och de finns på marknaden av många kända kosmetiska tillverkare. Här är några namn: Natura Siberica, Clinique Youth Surge Night, Vichy Normaderm, Belkosmex Mirielle, Nivea Visage, TimeWise Mary Kay, Vichy Aqualia Thermal, Garnier.

Garnier Cream

Kosmetika Garnier tog hand om fet och problemskinn och gav konsumenterna micellärt vatten för att ta bort smink, rengöringsskrubb, masker, krämer som använder antiseptiska och torkande komponenter. Med hjälp av modern teknik öppnas och rengörs porerna, exfoliering av keratinerade skikt, penetrering av aktiva ingredienser i epitelens yta. Men det finns en produkt som förtjänar särskild uppmärksamhet, för I ett verktyg kombineras många funktioner - "BB-cream. Ren hud tillgång. Mot oförmåga. " Det återfuktar, mjukar huden, kämpar mot akne, stramar porer och mattes. Händer två nyanser: ljus och naturlig beige. Toning mineralpigment och 2% salicylsyra i dess komposition gör det möjligt att utföra funktionerna 5 till 1. Krämen har en ljus konsistens, passar bra på huden och absorberas snabbt, nivåer det, utan att täppa till porer. Innehåller SPF 15 solskyddsmedel.

trusted-source[1]

Fuktighetskräm för fet hud

Bristen på fukt i det övre lagret av epidermis kan leda till förvärring av problem i den. Fuktkräm för fet hud är utformad för att ge hydrobalans, förhindrar störning av metabolism på cellulär nivå, för att förhindra bildandet av akne och komedoner. Hans val behandlas individuellt, med hänsyn till hudens egenskaper. De mest önskvärda krämerna med naturliga fuktgivande ingredienser i kombination med närande och antiinflammatorisk. De ska inte skapa en film på ytan av ansiktet. Glycerin kan användas för hydratisering, alfa-bisabolol som sedativa och ceramider för att återställa stratum corneum.

Nourishing cream för fet hud

Oljig hud, som torr behöver näring. Den enda skillnaden är att den närande grädden för fet hud ska vara en lätt konsistens bestående av vatten för en tredjedel, med en minsta mängd oljor, vitaminer A, B och F i kompositionen. Under vintersäsongen används en mer tät grädde som innehåller mer feta oljor, vitamin E. Näringsrika krämer är indelade i organiska och kemiska. De organiska komponenterna är utvalda naturliga ingredienser som har en mildare effekt på huden och inte orsakar allergier, men deras hållbarhet är begränsad. Medel som kombinerar kemiska och naturliga ingredienser, mer aktiva och effektivare i förhållande till epidermis, lagras längre men dyrare.

Natt ansikts krämer för fet hud

På kvällen, när huden rensas av smink och smuts på dagen, och ansiktsmusklerna är avslappnade, är det mest utsatt för verkan av aktiva ingredienser. Det är därför användningen av nattkrämer är nödvändigt för fet hud. Det har rollen som fuktgivande, närande, förbättrad hudcirkulation och kollagenproduktion, vilket minskar allvaret av rynkor och porer, stimulerar förnyelsen av epidermala celler och ger elasticitet. Sådana krämer bör innehålla kollagen, retinol, aminosyror, peptider, panthenol, alfa- och beta-hydroxisyror, ceramider, vitaminer A, E, C, sheasmör, aprikos, oliv, jojoba. Deras textur är önskvärd ljus, luktar utan skarpa anteckningar.

Cream för oljig och problem hud

Fet hud i ansiktet är oftast problematisk, eftersom Det är en gynnsam odlingsplats för bakterier, svampar, utveckling av inflammation och hyperkeratos. De flesta krämer som är avsedda för det är multifunktionella, de kombinerar olika aktiva ingredienser för att eliminera de huvudsakliga störningarna som orsakas av den patologiska processen. När du studerar kompositionen måste du komma ihåg att närvaron av:

 • växtextrakt av gran, burdock, pumpa, grönt te, retinol, zink, linolsyra indikerar krämens fokus på kontroll av talgkörtlarna;
 • fosfatidylkolin, retinoider, linolsyra och liposyror, avokadoolja, borage - om reglering av förändringar i cellerna i epidermis inom cellcykeln, deras reproduktion;
 • antibakteriella ämnen, azelainsyra, panthenol, bisabolol, tea tree, calendula, kamomill, salviaxtrakt - för att bekämpa inflammatorisk process;
 • svavel, triclosan, miramistina, essentiella oljor av cederträ, kryddnejlika, citron, bergamot, nålarxtrakt, enbär, rosmarin, burdock - antibakteriell och antifungal verkan;
 • alfa- och betahydroxisyror, retinoider, hydroxisyror, bodyagi, svavel - för förstöring och avlägsnande av epidermisstratum corneum;
 • Fett sorbenter: silikater av aluminium och kalcium, kisel, lera och polymer granulat - för mattning.

Hjälmlagda krämer för fet hud

För de som inte litar på köp av krämer och ta sig tid att göra egna, finns det ett antal rekommendationer. Hemmagjord grädde för fet hud kan omedelbart beredas genom att helt enkelt blanda ingredienserna eller värmebehandla produkten. Det första alternativet är snabbt, men mindre effektivt, det andra är svårt, men låter dig göra en bra och effektiv produkt för framtida användning och förvara den i kylskåp i flera veckor. I det första fallet blandas äggvita, citrusjuice, mjöl (ris, havre, vete) och mager mejeriprodukter.

I mer komplexa recept framställs grädden i ett vattenbad. Basoljan (druva, svart kummin, persika, pumpa, etc.) hälls i en keramisk eller emaljad behållare, den ska vara en tredjedel av den totala volymen uppvärmd till 60 ° C. En emulgator, som är nödvändig för mjukning och konditionering av huden (cetylalkohol eller sackarosstearat), sättes till det - 2%. Häller sedan ett avkok av örter, kokta i förväg (60%). Örter bör väljas beroende på hudproblem (nässla, johannesurt, salvia, malurt). Allt detta värmer upp för att få en krämig stat. Efter kylning till 35 ° C tillsätts de återstående komponenterna: den aktiva substansen (bryggerjäst, växtextrakt) - 7%, några droppar eteriska oljor. Den resulterande kompositionen kommer inte att vara luftig och lätt, men det skadar inte huden och kommer bara att medföra fördelar. Se även:  Alternativa lösningar för fet hud

Stiftelsen för fet hud

De flesta kvinnor måste maskera felen i ansiktet, justera tonen, skapa en grund för sminkning med hjälp av ett specialverktygsunderlag. Oljig hud kräver sin speciella sammansättning för att inte förvärra de problem som är speciella för den och uppfylla följande krav: Innehåller inte komponenter som provar akne (silikon, oljor, ett antal konserveringsmedel), beläggningens densitet är medium, närvaron av omsorgsdelar, fasthet, känsla av ljushet i ansiktet. Det är inte lätt att välja en lämplig grund både i kvalitet och tonalitet. Underlättar uppgiften att ha i de nätverksnät som du kan köpa. Om de inte är det, så i butiken erbjuder prov. Det är bra att testa produkten under olika väderförhållanden, huvudkriteriet för kvalitet är dess stabilitet - det är viktigt att sminken håller sig på ansiktet under lång tid utan att det behöver lösas.

Cream för oljig känslig hud

Paradoxalt är fet hud också känslig. Det visar sig att en negativ inverkan på den utövas inte enbart genom minskad syntes av subkutant fett, men också dess överdriven sekretion. Detta förklaras av innehållet i det av fettsyror, squalen, irriterande epidermis. Ägare av sådan hud har svårt, för Reaktionen i form av skalning, utslag, rodnad kan uppstå från stark vind eller frost, sol, kosmetika. Att hantera problemet kommer att hjälpa till att göra kräm för oljig känslig ansikte i ansiktet, vars uppgift är att lösa arbetet i talgkörtlarna, minska inflammationen, ha en bakteriedödande effekt. För att den ska "fungera" måste den innehålla alfa- och beta-hydroxisyror, exfoliera stratum corneum och accelerera cellförnyelseprocesser; alfa-bisobolol - antiinflammatorisk komponent, zinkglukonat, som påverkar syntesen av subkutant fett, vitamin E - en antioxidant som förstärker skyddsegenskaperna och skyddar huden mot yttre påverkan, olika naturliga ingredienser: termiskt vatten, extrakt av aloe, ivan te, kamomill, pumpa, kalendula och andra

Solskyddsmedel för fet hud

Skydda ansiktet från UV-strålar är en nödvändig åtgärd för vilken hudtyp som helst. Det är också relevant för fet hud. Under solens inverkan förlorar den fukt, balansen är störd, vilket leder till en mer intensiv frisättning av subkutant fett. Solskyddsmedel kännetecknas av en skyddsnivå som anges på förpackningen med förkortningen SPF. Solljusfiltrering med SPF 5-15 är svag, avsedd att användas på vintern, 20-25 är medium, för en kortare vistelse i solen eller en molnig dag är 30-50 en stark skyddsnivå. Med hjälp av SPF 50-kräm kan du vara under den brännande solen under lång tid, säg på stranden, för 98% av ultravioletta strålarna reflekteras från huden, vilket inte bränner och skadar. En av dessa lösningar är en barnkräm för fet hud i BABE Laboratorios-serien, innehållande organiska, fysikaliska, kemiska, biologiska filter, vitamin E. Aktiva komponenter neutraliserar irritation och återfuktar, normaliserar talgutskiljning. Extrakt av medicinalväxter är inblandade i det: aloe, kalanchoe, kamomill, etc.

Manlig ansiktscreme för fet hud

Manlig hud kännetecknas av ett stort antal talgkörtlar, vilket är anledningen till att det är hårdare och fetare än kvinnlig hud. Män är inte särskilt oroliga över denna omständighet tills finnar och andra utslag börjar dyka upp. Hudproblem förvärras av faktorer som rökning, alkohol, stress, brist på korrekt vård. Behandlingar för korrekt vård och återhämtning inkluderar rengöring av huden, aknebehandlingsprocedurer, fuktgivande, med vilken en mans ansiktscreme för fet hud kan klara sig. Dess ingredienser bör vara fuktgivare: omega-3, -6 omättade fettsyror, glycerin, silikon; naturliga ingredienser som har en närande och terapeutisk antiinflammatorisk effekt mineralämnen vitaminer; solskyddsmedel, efter 40 - hyaluronsyra.

trusted-source[2]

Medicinsk kräm för fet hud

För att bekämpa seborré, inflammation, akne och akne har särskilda terapeutiska krämer för fet hud utvecklats, vars verkan syftar till att eliminera de främsta orsakerna till deras utseende. Du kan bara köpa dem på apoteket eftersom Dessa är certifierade läkemedel vars effektivitet bekräftas genom kliniska och laboratorietester. Många kosmetiska märken har en rad medicinska krämer, en av dem är "Girudo Derm" Biokon Ukraina. Det använder extrakt av medicinska leeches, grönt te, eukalyptus och salvia eterisk olja, azelainsyra, zink och triclocarban - svamp och antibakteriellt medel.

Dosering och administrering

Krämer appliceras på ansiktets hud, beredda med hjälp av rengörings- och toningmedel. Ett tunt lager av grädde fördelas på massageledningarna och drivs in genom att tappa slag av fingertopparna. När du använder foundation, är det bäst att klämma ut små portioner från röret till fyra punkter i ansiktet: hak, kinder, panna och skugga det över hela ytan med hjälp av en svamp, svamp, pensel eller fingrar.

trusted-source[4], [5], [6], [7], [8], [9], [10], [11], [12]

Använd Grädde för fet hud under graviditet

Graviditet kan förändra hudens tillstånd: torka det eller göra det fetare. I vilket fall som helst kräver det vård, det viktigaste är att kosmetika inte använder för aktiva ämnen, såsom salicylsyra, vitamin A, kamfer, fytoöstrogener (ginsengrot, rödklöver, salvia, kalendula, arnica, soja, lin), formaldehyd, mineral och eteriska oljor, enzymer, alger, kemiska solskyddsmedel. Det är bäst att köpa krämer i apotekskedjor med en neutral, naturlig komposition utan stark lukt, utföra grundläggande funktioner näring och fuktgivande, försiktigt bryr sig om huden. På vintern äter det på morgonen, fuktas på natten, i den varma säsongen - tvärtom. Specifika hudproblem behandlas bäst efter födseln.

Bieffekter Grädde för fet hud

Även om man noggrant studerat krämens sammansättning är det svårt att förutse hudens reaktion på den. Eventuella biverkningar i form av allergiska manifestationer - ödem, klåda, rodnad och hudutslag. I det här fallet måste du omedelbart sluta använda verktyget och vidta åtgärder för att eliminera dem, till och med att kontakta en hudläkare.

trusted-source[3]

Förvaringsförhållanden

Endast hemlagade krämer lagras i kylskåpet, resten av kosmetiken kräver inga speciella förhållanden. Krämer försämras inte vid en temperatur på + 5- + 25 0 С. Som regel ändrar en bortskämd produkt sin lukt och textur, vilket är en signal för att kasta bort den.

trusted-source[13], [14], [15]

Hållbarhetstid

I genomsnitt är hållbarheten hos krämer 24 månader. Varje kosmetisk produkt är tillverkningsdatum och hållbarhetstid. När du köper en kräm måste du kontrollera om det är lämpligt att använda, om denna period löper ut, med hänsyn tagen till den tid då de kommer att behöva användas.

Recensioner

Ägare av fet hud tröttas inte av det faktum att denna typ av epidermis inte är så mottaglig för rynkbildning och åldrande som torr, de vill se bra ut i sin ungdom, för att inte ständigt titta i spegeln till en glansig näsa. Deras översyn av krämer som hjälper till att hantera problemet, bli av med glans och brister, dölja oegentligheter och gömma den tråkiga färgen, ange en svår väg för försök och fel, som måste gå. Trots allt, från ett stort sortiment av fet hudkrämer, svarade var och en av kvinnorna som svarade en produkt som passade henne.

Topp bästa krämer för fet hud

Efter att ha analyserat konsumentrecensioner kommer vi att försöka göra en villkorlig bedömning av de bästa krämerna för fet hud. Bland dagarna kan identifieras:

 • Vichy Aqualia Thermal (notera den känsliga konsistensen, behaglig lukt, perfekt fuktgivande);
 • Garnier BB Сream Secret of Perfection (tar bort oljig glans, döljer brister, evens ton);
 • Natura Siberica (matt, utan parabener, billigt);
 • TimeWise Mary Kay (anti-aging, väl absorberad, har en nedåtgående effekt på intensiteten av fett, matting);
 • Nivea Visage Matte perfektion (som ljushet, god hydrering, mattning).

Prefekten ges till sådana nattkrämer:

 1. GiGi Vitamin E Night & Lifting (behagligt att använda, ger näring och fuktar, har en lyft effekt);
 2. Clinic Youth Surge Night (tunn och mild sammansättning, klarar sig bra med rynkor, bildar inte filmer på ansiktet);
 3. Vichy Normaderm (lägger friskhet och fasthet i huden, eliminerar inflammation och glans);
 4. BELKOSMEX Mirielle (klarar av peeling och hudirritation).

Stiftkrämer:

 • L'Oreal Alliance Perfekt;
 • Max Factor FaceFinity 3 i 1;
 • Kliniker Anti-Blemish Solutions Liquid Makeup;
 • Vishy Normateint;
 • MAC Studio Fix Fluid SPF 15;
 • Meybelin Affinitone.

För män:

 • Oriflame Sensitive;
 • L'Oreal Men Expert Hydra Energetic Comfort;
 • Vichy Man Hydra Mag C +;
 • L'Oreal Hydra Energetic Men Expert.

Solglasögon:

 • Eco Cream Suntan Cream SPF 25;
 • Acne Free Sun Block SPF 60;
 • kliniker City Block Sheer Oljefritt Dagligt Ansiktsskydd SPF 25 ;
 • Anna Lotan Barbados Protective Daily Moisturizer SPF 19 .

Olja för fet hud istället för grädde

På senare tid har det varit en tendens att använda olika oljor istället för grädde. Fördelarna med sådana medel berättas ofta av kosmetologer inbjudna till studiorna av tv-kanaler. Det finns också en motsatt åsikt, baserat på det faktum att krämer är balanserade för ett specifikt problem och hudtyp, vilket inte finns i oljor. När det gäller användningen av olja för oljig hud i ansiktet finns det rädsla för att det kan täppa till porerna i huden, förhindra att det andas fritt, påverka den naturliga fettmetabolismen och därigenom provocera, paradoxalt, dess torrhet. Det mest rimliga sättet att applicera en punkt eller episodisk applikation utan att kombinera med grädden. En bra effekt på fet hud har mutteroljor, rapsfrö, majs, senap.

Uppmärksamhet!

För att förenkla uppfattningen av information, är denna instruktion för användning av läkemedlet "Krämer för fet hud: topprankning" översatt och presenterat i en speciell form på grundval av officiella instruktioner för medicinsk användning av läkemedlet. Före användning läs anteckningen som kom direkt till medicinen.

Beskrivning tillhandahålls för informationsändamål och är inte en guide till självläkning. Behovet av detta läkemedel, syftet med behandlingsregimen, metoder och dos av läkemedlet bestäms enbart av den behandlande läkaren. Självmedicinering är farlig för din hälsa.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.