^

Medicinsk expert av artikeln

Obstetrician-gynekolog, fertilitetsspecialist

Ketonkroppar under graviditeten

, Medicinsk redaktör
Senast recenserade: 19.10.2021
Fact-checked
х

Allt iLive-innehåll är mediekontrollerat eller faktiskt kontrollerat för att säkerställa så mycket faktuell noggrannhet som möjligt.

Vi har strikta sourcing riktlinjer och endast länk till välrenommerade media webbplatser, akademiska forskningsinstitut och, när det är möjligt, medicinsk peer granskad studier. Observera att siffrorna inom parentes ([1], [2] etc.) är klickbara länkar till dessa studier.

Om du anser att något av vårt innehåll är felaktigt, omodernt eller på annat sätt tveksamt, välj det och tryck på Ctrl + Enter.

Ketonkroppar under graviditeten är en annan analys som måste överföras till den förväntade mamman. Ketonkroppar finns i urinen och låter dig bestämma hur graviditeten fortskrider, om det finns en infektion i kroppen eller om allt är i ordning. Det kommer att vara användbart för någon kvinna att ta reda på varför, under graviditeten, så ofta att passera urintester, och vad man kan lära av det. Låt oss ta en titt på vilka ketonkroppar är, hur de påverkar graviditeten, och vad deras frekvens är i en gravid kvinnas urin.

Ketonkroppar under graviditeten bör finnas i små mängder i urinen. Som regel frigörs ketovkroppar från 20 till 50 mg. I allmänhet är analysen av urin nästan osynliga. Därför måste alla gravida kvinnor klara specialprov för att bestämma denna indikator.

 • Det ökade värdet av ketonkroppar i urinen betraktas som patologi, det vill säga ketonuri. Ketonkroppar under graviditeten manifesteras om det finns en infektion i kvinnokroppen också, de kan prata om tidig toxicos.
 • Ketonkroppar förgiftar kroppen hos en gravid kvinna med aceton, vilket komplicerar processen att bära en baby. Hoppning av ketonkroppar kan observeras med en kraftig minskning av gravida kvinnans vikt, men detta observeras under de första månaderna av graviditeten under toxicosperioden.
 • Ibland säger ketonkroppar att en gravid kvinna har problem med levern, liksom matsmältningssystemet på grund av felaktig, obalanserad näring.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5], [6], [7]

Vem ska du kontakta?

Norm keton kroppar under graviditeten

Hastigheten av ketonkroppar under graviditeten är deras frånvaro. Även om dagen producerar kroppen ca 20-50 mg ketonkroppar, som utsöndras i urinen. Om ketonkroppar hittades i analyser av en gravid kvinna kan detta indikera:

 • Förutom ketonkroppar finns socker i kvinnokroppen, det är troligtvis att den gravida kvinnan är sjuk med diabetes.
 • Ketonkroppar i urinen kan indikera att kvinnan före närprovet hade näringsbetingade sjukdomar. En gravid kvinna åt fettmat, vilket var orsaken till ökningen av dessa ketoner.

Ketonkroppar under graviditeten är en indikator som hjälper till att styra graviditeten. För att ketonorganen ska vara normala är det nödvändigt att upprätthålla en hälsosam livsstil och att upprätthålla en balanserad diet.

trusted-source[8], [9], [10], [11], [12], [13], [14], [15], [16]

Ketonkroppar i urinen under graviditeten

Ketonkroppar i urinen under graviditeten - ett ämne som bildas under oxidationen av proteiner och fetter i kroppen. Det är därför under graviditeten det är nödvändigt att noggrant övervaka kosten och inte äta saltad, rökt eller stekt. Om indikatorn är för hög, men allt är i ordning med kvinnokroppen, kan problemet vara att ta mediciner eller vitaminer. I detta fall borde den gravida kvinnan sluta ta medicinen och ge den upprepade analysen.

Ketonkroppar innefattar acetoättiksyra, beta-hydroxismörsyra och aceton. I en gravid kvinnas kropp kan ketonkroppen öka på grund av glukosbrist, vilket leder till ett antal patologier. Problem med ketonkroppar kan indikera att en gravid kvinna är sjuk med:

 • Diabetes mellitus (dekompenserad).
 • Svåra smittsamma processer i kroppen.
 • Förhöjda nivåer av kortikosteroider.
 • Tyreotoxikos.
 • Äta med lite kolhydrat eller till och med svält.
 • Girkesjukdom eller koma.

Glöm inte att energiprocesserna i en gravid kvinnas kropp uppträder mycket snabbt, så att det ofödda barnet, som sin mamma, kan ha en brist på glukos. För att förhindra att detta händer och alla tester var normala, borde en gravid kvinna se till att hennes diet är komplett, balanserad och regelbunden.

trusted-source[17], [18]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.