^

Sexbyte

, Medicinsk redaktör
Senast recenserade: 19.11.2021
Fact-checked
х

Allt iLive-innehåll är mediekontrollerat eller faktiskt kontrollerat för att säkerställa så mycket faktuell noggrannhet som möjligt.

Vi har strikta sourcing riktlinjer och endast länk till välrenommerade media webbplatser, akademiska forskningsinstitut och, när det är möjligt, medicinsk peer granskad studier. Observera att siffrorna inom parentes ([1], [2] etc.) är klickbara länkar till dessa studier.

Om du anser att något av vårt innehåll är felaktigt, omodernt eller på annat sätt tveksamt, välj det och tryck på Ctrl + Enter.

Sexbyte - en allvarlig operation, inte visad för alla. Med ålder försvinner vanligtvis problem med genusidentitet, men en viss andel av vuxenlivet fortsätter att känna sig obekväma i sin egen kropp.

Allt börjar från barndomen. Pojken sätter på klänningar och flickan spelar fotboll och bär byxor. Så att skalet speglar den transseksuella inre väsen, tar de detta riskabla steg - könsförändring. Medelåldern för de som bestämde sig för operationen är 35 år.

Förvirra inte transsexualism och homosexualitet. Homosexuella känner sig normalt i sina kroppar och vill som regel inte ändra sitt kön.

trusted-source[1], [2], [3]

Hur man gör en könsförändring?

Sexförändring börjar alltid med en psykiaters slutsats att personen verkligen är transgender. Det är nödvändigt att undersökas för att bedöma hälsotillståndet. En sådan lång förberedelse är nödvändig för att ingenting kan göras om en person plötsligt ångrar det efter operationen.

Om könsförändring verkligen är det enda sättet, och detta kommer att bestämmas av medicinska styrelsen, föreskrivs hormonella preparat för personen. Vid kvinnor försvinner menstruationen omedelbart, kroppshår ökar, och män förvärvar kvinnors egenskaper. Civilgolvet måste ändras före operationen. Detta är naturligtvis ganska förödmjukande, tittar på "sökandena" med synd och vem öppet föraktar.

Det är alltid svårare för en kvinna att vara en man, andelen framgångsrika operationer i detta fall är lägre. Det är mycket svårt att ersätta de kvinnliga könsorganen med hanen. Ändå får många som behöver kirurgi förstå mental balans först efter genomförandet.

I Israel har väntetiden för ett beslut redan minskat till 9 månader. Många länder kommer att träffas transsexuella. Upplösningskommissionen består av flera personer: en plastikkirurg, en psykiater, en endokrinolog, en gynekolog (eller en urolog för män). Operationen varar 7-9 timmar. Läkare använder en del av penis för att skapa vagina. Från skrotets hud skapar labia. Som ett resultat av externa skillnader, gör män inte - även gynekologer tar dem för kvinnor. Självklart, om operationen är framgångsrik.

Efter operationen visas en flytande diet och mycket sömn. Extrakt sker efter 10 dagar. Om operationen är klar på en bra klinik är risken för blödning och infektion minimal.

trusted-source[4]

Sexbytesoperation

Vissa människor i sin kropp känner sig mycket obekväma. Sådana människor kallas transsexuella. Transsexualism är en beteendestörning. Men tack vare modern medicin har sådana människor en chans att förändra sina liv. Sexbyte är en lång och besvärlig process. Och sådana patienter kräver en etisk och uppmärksam inställning. Det krävs mycket pengar för att förändra kön, myndigheternas tillstånd och passagen verkar gå igenom alla helvets cirklar, för inte bara några smärtsamma operationer utan också ett långt pappersarbete väntar på dem som vill byta sex. Förväntad livslängd efter operationen reduceras, till slutet av dagarna drar den person som har passerat det, hormoner som slår på de inre organen.

Thailand är ledande inom antalet sådana verksamheter. I Thailand, den lägsta kostnaden för en könsbytesoperation. Officiellt finns det 15 000 transgender i landet.

Varför bestämmer folk detta? Eftersom könet definierar individualitet. Innan operationen måste personen gå igenom flera steg i förberedelserna. Under ett år tar en person hormoner och lever som medlem av det andra könet. Tillstånd beviljas endast om en person från en tidig ålder känner sig sexuellt inkonsekvent och orsakar honom lidande. I detta fall ska "kandidaten" inte ha andra avvikelser i psyken.

Om verksamheten är framgångsrik får personen nya dokument. För att anpassa sig är familjehjälp väldigt nödvändigt.

Varje operation är risken för blödning och infektion, dödsfall från anestesi. Du måste väga alla risker innan du bestämmer dig för detta, eftersom det inte kommer att gå tillbaka.

Hormonbehandling vid byte av kön

Hormonbehandling hos transsexuella kvinnor innefattar östrogen- och antiandrogenbehandling. I vissa fall föreskrivs också progestogener. I allmänhet tas östrogener i pillerform eller de håller en särskild lapp på huden som innehåller dem. Tabletter lämpliga för hormonbehandling: Diane 35, Logest. Doseringen av dessa läkemedel är individuell. Du kan inte ändra dosen eller sluta ta.

Hormonbehandling börjar 9 månader före operation och avbrytas inom en månad.

Utnämningen av hormonbehandling börjar med ett blodprov för att bestämma den ursprungliga mängden hormoner. Examination sker varje 2 månad. Denna frekvens är minimal, om det behövs bör analysen tas oftare.

Viktigt för transfoster från MtF är en minskning av testosteron nära den nedre gränsen för normal hos kvinnor.

Efter 6 månader efter behandlingsstart med kvinnliga könshormoner tas tester för hemoglobin, lipidprofil och leverenzym.

Efter operationen, en gång per år måste du kontrollera nivån på hemoglobin och fritt testosteron (för män som har bytt sex till kvinnlig).

trusted-source[5], [6], [7], [8]

Byte av man till kvinna

Att ändra kön från man till kvinna är vanligt. Kirurgen har till uppgift att bilda vagina från scrotumvävnaden. Dessutom gör bröstförstoring och ge ansiktet ett mer feminint utseende på grund av förändringar i kindbenen och hakan, rhinoplastik.

Före operationen är patientpassagen lång (ca 3 år) preparatperiod. Det innefattar psykologisk anpassning till en ny könsroll och hormonellt intag. Brist på en bekräftad diagnos av transsexualitet, homosexualitet och barndom (fram till vuxen ålder) är kontraindikationer för att ändra män till kvinnor.

Efter operationen är patienten på sjukhuset i 5-6 dagar.

Externa könsorgan bildas antingen genom transplantation av penis och skrotets hud, eller genom användning av sigmoidvävnad.

Efter operationen rekommenderas att begränsa fysisk och sexuell aktivitet.

Varför är så vanliga fall av könsförändringar från man till kvinna? Under senare år blir kvinnor mer och mer kraftfulla, medan män vänder sig från katter som lejon till katter. Men det är inte bara det. Forskare har visat att orsakerna till transsexualitet borde sökas under perioden av fosterutveckling. Ibland har en kvinna ett hormonellt misslyckande. Detta är orsaken till "substitution av medvetande".

Även efter att en person går igenom dessa många lidanden, slutar ibland problem inte. För många företrädare för den starka hälften av mänskligheten är det svårt att klara av fördömandet, vilket ständigt uttrycks för dem av samhället i samband med könsförändringen. Med släktingar och vänner kan det hända bara en chock.

Framgången av operationen beror på ålder och hälsa. Efter operationen är patienten under överinseende av en kirurg.

Medicin under åren av hur man utför sådana insatser har utvecklat specifika tekniker för transgender patienter. Problemet är att kön kan vara mentalt, könsorganiskt och fysiskt. Syftet med operationen är att eliminera motsättningen mellan det biologiska och mentala könet.

Hormonbehandling före operationen undertrycker sekundära tecken på "inledande" kön - den som patienten vill ändra. Hormonersättningsterapi är föreskriven för livet.

Hur återskapas vagina? Det finns flera metoder: 

  1. Penal inversionsmetod. Vagina i 5 timmar är modellerad från penisens hud. Metoden är den enklaste och används allmänt. Efter operationen, ett minimum av biverkningar och snabb återhämtning av arbetskapacitet. Metoden visas om längden på termen är mer än 12 cm. 
  2. Penis och scrotum hudtransplantationsmetod. Med en lång operation kan du skapa en normal vagina och labia. Operationen är lång - cirka 7 timmar. Underarmskinn kan användas om det inte finns tillräckligt med material. Metoden utövas med en liten penisstorlek. 
  3. Den svåraste metoden är modellering med ett sigmoidfragment. Efter denna operation finns det ingen risk att dra åt slidan. Men illamående och efterföljande tarmkomplikationer kan uppstå.

trusted-source[9], [10], [11]

Byte av kvinnlig till manlig

Förändringen av kön från kön till man inbegriper borttagning av bröstkörtlarna, livmodern och äggledningarna och skapandet av penis. Förfarandet för byte av kön från både man till kvinna och från man till man äger alltid rum i flera långa steg. Förekomsten av transsexualitet bekräftas av en psykiater. Därefter dricker patienten hormoner under lång tid. Och först efter det görs ett antal operationer.

Först avlägsnas bröstkörtlarna, sedan bildas äggstockarna och äggledarna, då testiklarna och penisen bildas. Rehabilitering efter borttagning av bröstet varar cirka 3 veckor.

Operationen för att avlägsna äggstockarna och äggledarna utförs laparoskopiskt eller abdominalt. Rehabilitering efter cirka en vecka.

På ett operativt sätt kan en penis med en längd av ca 8 cm bildas. Fallplastik är en mycket svår operation. För transplantationer ta huden från höfterna eller buken.

trusted-source[12], [13], [14], [15], [16]

Sexförändring hos barn

Antalet ungdomar som läkare hjälper till med att förändra kön ökar. I sådana människor är strukturen i hjärnan alltid närmare det andra könet. Vissa barn försöker bli av med sekundära sexuella egenskaper, milda sig själva, utsätts för förlöjligande. Därför, från puberteten till 18 år, tar dessa ungdomar mediciner för att stoppa sexuell utveckling, och sedan, som vuxna, utför de en könsbytesoperation.

Om den nyfödda har deformerade könsorganen, är det nödvändigt att genast välja könet och driva på det. Vanligen transformeras hermafroditer till kvinnor. Men naturligtvis blir sådana barn oföränderliga i framtiden.

trusted-source[17]

Tvingad könsförändring

Historien vet fall av tvångsförflyttning. Liknande experiment utfördes i nazistiska koncentrationsläger. Josef Mengele är en läkare som använde tusentals Auschwitz-fångar för att utföra mocking-experiment, avbröt delar av levern hos barn, smittade personer med tyfus och utförde tvångsförflyttningsoperationer.

Tyvärr är sådan vildhet i vissa länder blomstrande nu. På grund av kulturens särdrag i Indien är det bättre för familjen när en pojke är född. Därför hittar vissa föräldrar läkare som går till brottet - könsförändringen till ett barn som inte föddes med tecken på båda könen.

Sexbyte kliniker

Sexbyte utförs i Moskva, St Petersburg. I Moskva utförs tjänsten av "SM-kliniken". Kirurger med många års erfarenhet arbetar här. Kliniken har ett modernt operationsställe med högteknologisk utrustning, och att vara på sjukhuset kommer att vara bekvämt för patienten. SM-kliniken är en universell familjeklinik med en institution för plastikkirurgi. I kliniken före operationen kan du genomgå en diagnos med hjälp av MR, CT, endoskopi, du kan genomgå alla nödvändiga test. Här arbetar människor från hela CIS.

Också i Moskva görs en könsbyte vid Medstyle Effect. Det ligger i ett pittoreskt hörn av staden. I centrum ger läkare en mycket noggrann mottagning och hjälper till att lösa de mest känsliga problemen. Könförändringsoperationen utförs av kandidater och vetenskapsläkare.

I St Petersburg är könsförändringen gjord av Rami Clinic. Detta är en tvärvetenskaplig klinik. Här är cirka 79% av patienterna nöjda med kirurgens arbete. Läkare kommer inte att ta upp operationen om du inte har ett intyg från en psykiater att du är en transperson. Även inom ett och ett halvt år före operationen ska du dricka hormoner. Efter könsbytesoperationen är det omöjligt att gå tillbaka, väga ditt beslut.

Även sådan verksamhet utförs av City Hospital №9 i staden St. Petersburg. Avdelningen för estetisk och plastikkirurgi sysselsätter kvalificerade kirurger. Före operationen krävs en registrering med en psykiater för en period på 1 år och ett intyg om att en person har en diagnos av transsexualism. Först gör återuppbyggnaden av könsorganen, då kräver både män och kvinnor mammoplaster. Om en kvinna vill byta könet till en man, tar hon bort livmodern, äggledarna, stänger vagina, skapar en skrot, penis och testiklar, tar bort subkutant fett från låren med hjälp av fettsugning.

Verksamheten utförs efter att ha fyllt åldern 21 år. Du måste genomgå en omfattande psykiatrisk och somatisk undersökning och ett år med hormonbehandling (ibland mer).

trusted-source[18]

Sexbyte i Thailand

Ledaren för att genomföra könsbytesoperationer är Thailand. Thai kirurger har mycket erfarenhet på detta område. I Thailand kostar en könsbytesoperation tre gånger mindre än i USA, och kvaliteten kommer knappast att leda till. I Thailand utförs könsbytesoperation av personer över 18 år. Ofta vill män förändra sitt kön än kvinnor.

Patienten spenderar en månad i Thailand efter operation för rehabilitering.

Framgångsrikt genomförde en könsförändring av läkare från Pattaya Bangkok sjukhus.

Det ursprungliga priset för en könsbytesoperation i Thailand är 5 000 dollar. Under de senaste årtiondena har medicinsk turism i Thailand blivit mycket populär. Här kombinerar människor vila med användbara saker.

Plastikkirurger i Thailand är professionella inom sitt område. Lågt pris på grund av hög konkurrens. Många kirurger föredrar på amerikanska universitet. Sjukhus har utmärkt service, rena avdelningar. Thailandsklimatet accelererar återhämtningen efter operationen: det är varmt här, havet är nära.

trusted-source[19], [20], [21]

Sexförändring i Ryssland

Det finns ingen könsfördelning i Ryssland. Först måste du vara registrerad hos en psykiater i upp till 3 år. I slutet av denna period måste läkarkommissionen utfärda ett intyg om att han verkligen är transgender. Först då kan hormonbehandling och förberedelse för kirurgi börja. Det tar ungefär ett år.

Om en kvinna vill bli en man, måste hon genomgå flera operationer: Ta bort bröstet, stäng vagina, förläng klitoris, ta bort äggstockar, äggledar och livmoder, skapa skrot, testiklar och penis. Som ett resultat är det minst tre steg.

I Ryssland utför en patient under 21 års ålder inte en könskorrigering. Äldre människor, människor med alkoholism och barn förändrar inte sitt kön.

Kön omfördelning sker hos homosexuella och schizofrena patienter. Därför beviljas endast en av de 4 förfrågningarna.

trusted-source[22], [23], [24]

Sexförändring i Vitryssland

Könförändringen i Vitryssland är fri för sina medborgare, och för utlänningar är priset 3000 kronor. För att förändra kön måste du iakttagas länge med en psykiater, och sedan skicka en kommission på 15 personer: det inkluderar läkare och advokater. Omkring 50% av sökandena får tillstånd att ändra sitt kön. I Minsk görs könsbytesoperationer av ukrainare och ryssar.

trusted-source[25], [26]

Sexförändring i Ukraina

Sexbyte i Ukraina är möjlig för personer över 18 år som inte har barn eller familj efter en psykiatrisk undersökning och genomgår hormonbehandling. En person måste ha jobb och bostad, missbrukar inte alkohol.

Antalet personer som är villiga att byta golv växer. Men i inget land i världen byter de genus för alla. Läkare först förstår varför en person behöver det. I närvaro av schizofreni och andra psykiska störningar, är kirurgi nekad. En psykiater, en kirurg, en gynekolog, en endokrinolog, en advokat deltar i kommissionen, som bestämmer huruvida han eller hon ska ha en operation.

trusted-source[27], [28]

Hur mycket kostar könsbytet?

En könsförändring utförs i många länder i världen och det beror givetvis på hur mycket denna operation kommer att kosta dig. Verksamheten utförs i Iran, Thailand, Europa, Ryssland. I Ryssland kommer operationen att kosta cirka 600 000 rubel. Det är nödvändigt att genomföra flera stadier av återuppbyggnad. 600 000 rubel är bara en operation på könsorganen. I Tyskland kan priset nå 30 000 Euro. Du bör också överväga den ganska höga kostnaden för obligatorisk hormonbehandling.

trusted-source[29], [30]

Gratis könsförändring

I Ryssland ges kvinnor som vill bli en man gratis phalloplasty. Män som blir till en kvinna får en fri vagina. Endast sjukhusvistelser, hormonbehandling och mammoplasti betalas. Utländska medborgare könsförändringar betalas. Kostnaden för operationen är 600 000 rubel eller så.

Detsamma gäller för Vitryssland. Dessutom görs fritt könsbytesarbete till brasilianska medborgare. Visst, i detta land är observatörsperioden av psykiater mycket lång - 3 år. Sedan 2000 har 300 könsbytesoperationer utförts. Myndigheterna anser att om transsexualism är ett brott mot sexuell identitet, är den enda möjliga behandlingen som ofta en könsbytesoperation, och ger inte medborgarna rätt att ändra sitt kön på fri väg för att ignorera konstitutionen. I dessa länder är sjukvård för boende gratis.

På bekostnad av staten utförs könsförändringsoperationer av inhemska israeler. Från och med 2014 väntar 27 medborgare om tillstånd att genomföra en könsbytesoperation.

Beslutet är ditt - kanske, om du tycker bra, kommer du att inse att det finns många andra sätt ur situationen, inte bara en förändring av kön.

trusted-source[31], [32]

Sex efter könsbyte

Förändring av kön, om den utförs normalt, har liten inverkan på könskvaliteten, det är nära normalt. Men det händer fortfarande att en sådan upplevelse slutar i besvikelse.

Den transseksuella flickan är inte en man. Könidentitet beror inte alltid på könsorganen, utan på hjärnan. Transgenderkvinnor är inte homosexuella. De är kvinnor i varje mening av ordet, född i en manlig kropp. Vi blir alla kärna inte bara med kroppen utan också med själen. Du kan anta att den transseksuella naturen felaktigt skärpades in i det andra köns kropp, och åtgärden korrigerade bara detta fel och hittade ett sätt att harmonisera med sig själv och världen.

Problem kan uppstå när partners önskningar inte matchar. Den transsexuella sexualiteten skiljer sig från hanen på samma sätt som hos kvinnor.

Om en kvinna förvandlas till en man, bildas penisens botten från genitala kroppsrester och under nästa operation är en protes ansluten till den eller medlemmen bildas av sina egna vävnader. "Grown" penis har bara något minskad känslighet.

trusted-source[33], [34], [35]

Orgasm efter att ha bytt sex

Sexbyte gör det möjligt att orgasm. Detta kan inträffa omedelbart eller efter en tid, ibland flera år. De flesta patienter är nöjda med de resultat som kan uppnås.

Sexbyte är en allvarlig förändring, många människor kommer till att bygga illusioner om sin nya kropp, sväva i molnen, de förstår inte vad de kommer att möta efter operationen. Om du har en sådan önskan, var beredd på hat, aggression, avvisning av andra, även släktingar och vänner. Var beredd på en förändring av jobbet. Alla nödvändiga prov och undersökningar tar en och en halv till två år. Det kommer att kosta dig en snygg summa, ungefär tusen dollar. Hormonbehandling börjar 9 månader före operation och är ordinerad för livet. Operationen kostar $ 7000-20000, men vissa länder har gjort det gratis för sina medborgare. Efter operationen måste du byta ditt pass, examensbevis, sjukförsäkring, gå igenom ett stort antal byråkratiska förfaranden. Det här är ungefär ett år.

Om du upplever sexuell tillfredsställelse med att använda underkläder, är detta fetischism, inte transsexualism. Du behöver inte ändra kön i det här fallet.

Din libido och även orienteringen av sexuell attraktion efter operationen kommer att förändras. Som ett resultat av att ta hormoner, kommer dina njurar och hjärta att misslyckas snabbare. Hormoner i sådana kvantiteter skadar i alla fall kroppen, även om du har en bra hälsa. Hormoner är gift. De kan inte vara gift endast när de produceras naturligt. Det finns inget behov av att undvika problem i livet med hjälp av en könsförändring, eftersom psykologer och psykiatriker kommer att märka detta säkert när de kommer att ge dig en "dom" - att vara eller inte ha en operation. Ja, och inget problem kan lösas genom att byta golv. Om du är en man, och du vill bli kvinna, kommer vi att svara på att du aldrig blir en kvinna i full mening på grund av infertilitet. Hela omvandlingen tar 2-5 år. Ibland behöver du mycket kirurgi i ansiktet, eftersom hormoner inte kan göra dig till en kvinna, de kan bara hjälpa dig att bli som en kvinna. Släktingar och vänner reagerar alltid på detta negativt, det vill säga att ha löst ett problem kan du också förvärva många andra psykologiska problem. Och igen kommer du att slå gränserna för psykologer och psykoterapeuter.

trusted-source[36], [37], [38]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.