^

Vad kan man förvänta sig av kosmetika "Selenzin" med håravfall?

, Medicinsk redaktör
Senast recenserade: 28.11.2021
Fact-checked
х

Allt iLive-innehåll är mediekontrollerat eller faktiskt kontrollerat för att säkerställa så mycket faktuell noggrannhet som möjligt.

Vi har strikta sourcing riktlinjer och endast länk till välrenommerade media webbplatser, akademiska forskningsinstitut och, när det är möjligt, medicinsk peer granskad studier. Observera att siffrorna inom parentes ([1], [2] etc.) är klickbara länkar till dessa studier.

Om du anser att något av vårt innehåll är felaktigt, omodernt eller på annat sätt tveksamt, välj det och tryck på Ctrl + Enter.

Genom att studera sammansättningen av medicinska och kosmetiska produkter i serien "Selencin" undrar man ofrivilligt vilken effekt som kan förväntas av användningen av denna multikomponentprodukt, där nästan alla komponenter är av stort värde för håret.

Koffein-, peppar-, dvärgpalm-, burdock-, nässlor- och pepparmyntaxtrakt är botemedel som används i skallighet med alternativ medicin, även hudläkare och trikologer håller med om effekterna. Keratin, biotin, kollagen är ämnen som länge har etablerats inom kosmetologi som ett medel för professionell hårvård. [1],  [2]Alla dessa komponenter i olika kombinationer kan hittas i skönhetsmedel för hår av olika märken. Men samtidigt har inte alla produkter med detta innehåll en mer eller mindre uttalad terapeutisk effekt. [3]

Tillverkaren av  hårserien Selenzin, Alkom- företaget, fokuserar på unika ingredienser: anageline, seveov, innovativa peptidkomplex. Så anageline, även i en minimal koncentration, stimulerar cellulär metabolism i hårsäckar med cirka 21% och minskar aktiviteten hos enzymet som omvandlar testosteron till dihydrotetsosteron, inte sämre än finasterid, ett läkemedel som används för att behandla alopecia.

Enligt laboratoriestudier hjälper seveov att stimulera hårväxt med 93%. Jämfört med effekten av koffein som ett erkänt naturligt stimulerande medel (46%) fördubblas detta.

Det tros att Selencin-lotioner med en unik sammansättning kan bromsa åldrandet av hårsäckar med 41% och stimulera hårväxt mer effektivt än traditionella behandlingsmetoder. Samtidigt uppnår en person återställning av hårets täthet utan användning av kemi, smärtsamma injektioner och hårtransplantationer, utan läkemedelsuttagssyndrom.

Resultaten av tillämpningen av  serien i den studerade gruppen av personer med diffus skallighet visade att den kombinerade användningen av alla externa Selencin-substanser under den första månaden visade positiva förändringar hos 28% av personer av olika kön. Efter 8 veckor upphörde håravfallet hos alla patienter, deras täthet ökade på grund av ny hårväxt, och hårstrukturen förändrades till det bättre (fluffigt hår fick en normal tjocklek). Samtidigt ökade antalet piller med mer än 10%.

Jag måste säga att patienter inte använde schampo och balsam varje dag, utan två gånger i veckan, en mask - 1 gång i veckan, lotioner - varje dag (först förstärkning, sedan stimulering). Tabletter gavs till hälften av försökspersonerna enligt instruktionerna. En stabil terapeutisk effekt observerades under de kommande 3-6 månaderna i båda grupperna.

Avsaknaden av abstinenssyndrom och den praktiskt taget fullständiga frånvaron av klagomål på obehag vid användning av kosmetika kan betraktas som en av de stora fördelarna med denna behandlingsserie. Och goda resultat ger hopp till de människor som praktiskt taget förlorat det och testar själva ineffektiva metoder för att behandla alopeci.

Recensioner av trikologer

Trikologi är en vetenskapsgren som hanterar frågor relaterade till hår: deras struktur, funktion och hälsoproblem i hårbotten. Specialister involverade i diagnos och behandling av sjukdomar i hårbotten och hår kallas trikologer. I medicinska institutioner i frånvaro av en trikolog faller dessa frågor på hudläkarna.

När det gäller produkter och beredningar för behandling och förbättring av hår är trikologernas åsikt den mest fullständiga, opartiska och objektiva bedömningen av dem, så det är värt att lyssna på det. Vad säger experter om produkter för hår och hårbotten i Selenzin-serien?

Det måste sägas med en gång att hårexperter inte anser Selencin-återhämtningssystemet som ett universellt piller för alopeci. Ja, kosmetika har en gynnsam effekt på de processer som förekommer i hårbotten, förbättrar blodtillförseln till håret och dess mättnad med näringsämnen, vilket är användbart för varje etiologi av skallighet, men allt detta kan kallas behandling av konsekvenserna och inte själva sjukdomen.

Om håret skadades av solstrålning blev kemin för färger och schampon ett offer för termiska effekter, varför deras struktur och funktionalitet kränktes (håret blev torrt, livlöst, började falla ut, gå sönder etc.) Selencin kosmetika hjälper hantera effekterna av negativa faktorer och återställa håret. Om håravfall orsakas av stressiga situationer kan du också dra nytta av produkterna, men för att resultatet ska vara stabilt måste du ordna nervsystemet, som ansvarar för att reglera de processer som sker i vår hud och kroppen som helhet.

När det gäller androgenetisk alopeci anser trikologer att prognosen för behandlingen av patologiprodukter "Selencin" inte är så rosig. Och de är ganska förståeliga. Vilka kan vara garantierna mot användning av kosmetika om denna genetiskt orsakade sjukdom inte alltid är framgångsrik i komplex behandling med mediciner och fysioterapi, så ofta är hårtransplantation bara den enda vägen ut?

Situationen med skallighet mot bakgrund av sjukdomar är ännu mer komplicerad, oavsett om det är diffust skallighet orsakat av patologiska hormonella störningar (endokrina sjukdomar) eller fokal alopeci, som är förknippat med autoimmuna processer. I dessa fall motiverar inte användningen av Selencin-kosmetika sig själv, eftersom det inte kan påverka de processer som inträffar i kroppen, vilka effekter vi känner på vår hud, hår och naglar. Med en aktiv patologisk process är "Selenzin" inte effektiv, om du inte tar hänsyn till eventuell kortvarig effekt.

"Selencin" hjälper inte med cicatricial alopecia, eftersom det inte har förmågan att förändra ärrvävnadens struktur och egenskaper.

I de fall då ett positivt resultat av exponering för hud och hår kan förväntas av medicinsk kosmetika är det viktigt att förstå att effekterna som deklareras av dess tillverkare och testare är möjliga, men med förbehåll för den komplicerade användningen av hela serien. Även om effektiviteten av homeopatiska tabletter och granulat fortfarande är i tveksamhet bland de flesta traditionella medicinska läkare (detta gäller nästan alla homeopatiska medel, vars effekt är förknippad med "placebo" -effekten, baserat på tron på läkemedlets nytta), men det finns ytterligare 5 produkter i serien som bör användas tillsammans.

I princip rekommenderar många hudläkare och trikologer produkterna i Selencin-serien till sina patienter, och inser att denna kosmetika definitivt kommer att vara användbar för hårbotten och håret, även om det inte ger en uttalad effekt. Och du behöver inte tro att detta görs för att hjälpa apotek och butiker med "intäkterna". Läkaren kommer fortfarande att förlita sig på diagnosen och kommer sannolikt inte att erbjuda dyra kosmetika till någon som hon definitivt inte kommer att hjälpa.

Även om det inte finns någon övertygelse om att kosmetika hjälper en gravid kvinna, kan det inte heller finnas något offer för fel urval av preventivmedel, offer för strålning eller medicinering etc. Fortfarande är detta kosmetika, inte ett läkemedel och till och med medicinska preparat som har strikta indikationer för användning och specifika doser hjälper inte alltid och inte alltid alla. Till exempel ger samma läkemedel Minoxidil, som är populärt med alopecia , ingen 100% garanti för att lösa problemet med håravfall. Mycket beror på orsaken till det patologiska tillståndet, graden av försummelse, egenskaperna hos patientens kropp (reaktionen på samma läkemedel eller kosmetika kan variera från person till person).

Kundrecensioner

Kosmetika serien "Selencin" för hår, kan en person börja ansöka av olika skäl. Någon gillade reklamen, vänligen tillhandahållen av media eller en granne (vän, släkting), och en annan förvärvade och började använda produkterna på rekommendation av en hudläkare eller trikolog. Vad är skillnaden mellan dem?

För det första frågan är, var det ett behov av att köpa dyra kosmetika? De entusiastiska recensionerna av damen som lyckades återställa det tunnare håret kan inte vara ett tillfälle att prova produkten på dig själv, om du inte har håravfall blir de inte tunnare, ändrar inte deras struktur och utseende radikalt. Om någons hår var gles från födseln (en sådan ärftlig egenskap), är det osannolikt att Selenzin märkbart kommer att förändra situationen. Men hoppas på ett mirakel - det här är de flesta av de  negativa recensionerna  om behandlingsserien.

För det andra förlitar läkaren sig, som föreskriver detta eller det här avhjälpet, på fakta (som han ställer diagnosen på) och inte antaganden. Vi bestämmer själv varför håret strömmar, och vad som kan hjälpa dem, inte baserat på objektiv verklighet, men baserat på subjektiv åsikt.

En person har en genetiskt förbättrad överkänslighet mot androgener, och han skyller på stress och en ogynnsam miljö för allt, och alla är förvånade över att den annonserade Selenzin inte hjälper honom, även om en granne tack vare honom har underbart hår, även efter att ha överlevt en skilsmässa. Ofta faktorer agerar tillsammans, men behandlingen av effekterna av faktorer av exogen och endogen natur kommer att vara annorlunda, medan hanteringen av det senare är ofta mycket svårare. Här är en annan anledning till negativa recensioner.

Det finns fortfarande så fantastiska människor som inte har hårproblem, men de har en manisk önskan att förbättra dem. Vanligtvis är det samma personer som verkligen gillar att skriva recensioner under alla inlägg. Det är uppenbart att användningen av Selencin-kosmetika, som hjälper till att behandla hår och inte göra mirakel, får en negativ bedömning, liksom alla andra.

För det tredje är läkaren baserad på det faktiska läget och bestämmer vilka medel och i vilka kombinationer som kan hjälpa en person. Är det till exempel värt det att begränsa sig till schampo och balsam eller att ansluta en mask och lotioner till behandlingen, oavsett om en person bara behöver en uppstrammande lotion eller ska den användas i kombination med en restaurering. Läkaren utvecklar ett behandlingsprogram även när han rekommenderar medicinsk kosmetika, men i avsaknad av kunskap och erfarenhet agerar vi slumpmässigt och då är vi indignerade över bristen på effekt.

Ja, läkarmötena uppfyller inte alltid förväntningarna (effekten kan inte vara), men ändå är sannolikheten för ett positivt resultat i detta fall större om man tar hänsyn till statistik. Många unga kvinnor vars hår började tunna betydligt under graviditeten är helt enkelt nöjda med denna möjlighet att bevara en vacker frisyr på ett säkert sätt för dem och deras barn. "Selencin" gör det möjligt att stoppa den patologiska håravfallet hos barn och ungdomar, för behandling av vilka inte alla läkemedel är lämpliga. Men behandlingen av skallighet hos de flesta utförs fortfarande genom prövning och fel, även om allt tyder på att åtgärden borde hjälpa.

När du har granskat recensionerna på Internet kan du se att distributionen är ungefär densamma. Antalet negativa och positiva recensioner är ungefär lika. Det vill säga att kosmetika "Selenzin" inte är effektiv är omöjligt, eftersom det finns människor som har uppnått bra resultat med dess hjälp. En annan sak är att en sådan behandling inte är lämplig för alla, speciellt om orsakerna till hårproblem inte beaktas, men själva faktum endast anges.

Ofta kan du läsa i recensioner, något liknande: "Jag tvättade mitt hår med Selencin-schampo i en månad, men mitt hår blev inte tjockare." Så kanske en månad räcker inte för hår som har påverkats negativt i flera månader och år? Kanske de behöver en längre och mer intensiv behandling än bara tvätta med schampo, som är på ditt huvud i bara 2-3 minuter?

Dessutom lovar tillverkaren inte att håret kommer att växa i en sådan takt att det inom en månad från början kommer att vara lika med dem vars längd är mer än 10-15 cm. Även friskt hår växer inte mer än en och en halv centimeter på en månad, vilket vi knappast märker med över 80 tusen hårstrån på huvudet. För att se ett konkret positivt resultat från användning av medicinsk kosmetika behöver du mer än en månad för dess användning. Dessutom kan till och med små förbättringar under denna period (från 2 till 4 veckors användning) betraktas som ett positivt, uppmuntrande resultat.

Jag måste säga att problemet med skallighet fortfarande är relevant idag, trots de många utvecklade metoderna och behandlingsregimer. Olika orsaker till patologi och deras samtidiga effekter komplicerar diagnosen och valet av effektiva metoder för att förbättra hårbotten och håret. Och om vi tar hänsyn till att påverkan av vissa inre och ärftliga faktorer är svår att minimera, blir det tydligt att en allmän metod för behandling av alopecia och universella terapeutiska medel helt enkelt inte kan existera.

Selencin-kosmetika för hår är bara en av de möjligheter som ges för oss att förbättra hårbotten och håret, och kanske, i specifika fall, kommer det att hjälpa till att lösa ett så mångfacetterat och svårt problem med diffust håravfall. Med tanke på storleken på detta problem kan till och med att stoppa patologiskt håravfall hos hälften av patienterna betraktas som en stor prestation, särskilt om detta kan uppnås utan användning av kemi som är skadligt för kroppen.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.