^

Aktuella frågor om barnets utveckling på 7-9 månader

, Medicinsk redaktör
Senast recenserade: 19.10.2021
Fact-checked
х

Allt iLive-innehåll är mediekontrollerat eller faktiskt kontrollerat för att säkerställa så mycket faktuell noggrannhet som möjligt.

Vi har strikta sourcing riktlinjer och endast länk till välrenommerade media webbplatser, akademiska forskningsinstitut och, när det är möjligt, medicinsk peer granskad studier. Observera att siffrorna inom parentes ([1], [2] etc.) är klickbara länkar till dessa studier.

Om du anser att något av vårt innehåll är felaktigt, omodernt eller på annat sätt tveksamt, välj det och tryck på Ctrl + Enter.

Om ett barn står och redan försöker gå, behöver de skor?

I själva verket, medan barnet går i barnvagnen och inte går verkligen, behöver han inte skor. Ett hus är tillräckligt för att ha på sig. Om du har mattor på golvet eller annat mjukt beläggning (vorsalin), kan de vara tyg (stickad). Om du har en parkett, och fortfarande är täckt med lack (det är halt), så ska det på linnen av pinot vara läder eller några andra sålar, för att förhindra att du glider. (Tänk dig - barnet kan knappt stå på fötterna, och här är golvet halt!) Och om huset är varmt - låt barnet springa barfota! Detta stimulerar fotens aktiva zoner och stärker kroppen.

Hur man lär ett barn att gå på en kruka?

Faktum är att ju tidigare du ger blöjor, speciellt om du har en pojke, desto bättre. Men innan sju månader att vana barnet till en kruka, kommer du troligen inte att fungera.

För att lära ett barn att gå på potten måste du uppfylla vissa krav.

För det första ska potten vara bekväm (för detta ändamål är det bättre att köpa en pottstol eller en krukstol). Även om du tar bort krukan från det är det inte alltid bekvämt för dig, men barnet faller inte av (trots allt började han bara sitta).

För det andra ska potten, eller snarare "sidushka", vara varm. Skulle det vara trevligt att sitta på en kall eller våt toalettstolsring?

För det tredje ska potten stå på golvet och inte på en stol, bord eller säng. Annars kan barnet, som har stigit självständigt från potten (om du lämnade honom ensam), falla.

För det fjärde bör barnet inte sitta på potten i mer än 5-8 minuter. Därför, när han sulker eller pissar, ge honom inte leksaker. Han är upptagen "affärer" och borde inte distraheras från den.

Och för det femte: om barnet, efter att ha satt på potten åtta minuter, gjorde ingenting, och sedan gick till trosor - skällde honom. Skrik inte alls! Säg lite i en spottande röst: "Ay-yay-yay, hur skäms inte! En sådan stor, satt på en kruka och gjorde ingenting! Och nu-vad är det här?" "Våt!" - och rynka näsan.

På natten, var inte lat för att gå upp 2-3 timmar efter det att barnet sover, och satte honom på potten (att väcka honom utan att nödvändigtvis), säger den normala samtal av kissa, "PS-s-s'. Om du korrekt beräkna tiden, då du kommer att lyckas, och barnet går till potten utan att ens vakna upp.

Och tro inte att du under en månad kommer att "lära" din bebis att be om en kruka. Detta är en lång process, som kan ta cirka ett år. Men om ett barn är mer än två år gammalt, och han pissar fortfarande i hans byxor (för att inte tala om vad han croaks!), Då behöver du hjälp av en barnläkare. Men det här är föremål för en annan bok.

Vad händer om barnet börjar visa intresse för sina könsorgan?

Låt oss börja med det faktum att det första försöket att undersöka deras könsorgan barn kan ta så tidigt som fem års ålder till sex månader. Att vara rädd för det är det inte nödvändigt. Det är bara att barnet studerar sin kropp. När allt kommer omkring överväger han fingrarna eller en penna. Så varför kan han inte överväga sina könsorgan? En annan sak är om han berör dem eftersom hans klåda stör honom. Och om du kämpar med en klåda, är det "erotiska" skrapa en vana som det kommer att bli svårt att avvänja. Och varför kliarde det? Det kan vara brist på vård. Det är ingen hemlighet att en del av vårdslös mor, i stället för att åtminstone blöt i en bassäng (för att inte tala om tvätt) våta reglagen, enbart torkade dem på batteriet, och sedan igen sätta på barnet. Och på dem finns saltkristaller, bakterier "bosätta sig", vilket orsakar klåda. En annan anledning kan vara oregelbunden badning. Kom ihåg! Att bada, eller åtminstone tvätta barnet du behöver varje dag. Och det spelar ingen roll om det är en pojke eller en tjej. När flickan dök pinworms (inälvsmask), kan de krypa ut ur anus i kön gap och orsaka klåda.

Vissa författare föreslår, när du tvätter pojkarna, att fördröja eller rulla tillbaka förhudet och tvätta rynkorna och huvudet. Jag rekommenderar inte att du gör det här. Faktum är att hos barn är förhuden från insidan kopplad till huvudet med tunna trådar - synechia. Genom att trycka bort förhudet kommer du att riva dem. Det gör inte ont, och de blöder inte, men om de är (ännu), låt dem vara. Dessutom har små killar fysiologisk phimosis (förminskning av förhudet) och, efter att ha rullat förhudet på huvudet, kanske du inte kan returnera det till dess plats. När det gäller penisens hygien har naturen "fungerat" på detta. När pojken urinerar, är prepuce väskan (detta är mellanrummet mellan förhuden och huvudet) tvättat med en ström av urin. Dessutom hyser höljet på denna väska hemligheter som hindrar det från att få infektion om det inte finns några "försvårande omständigheter". Men om försköljningen av ditt barn har blivit rött, svullet, skäller barnet och på alla sätt försenar processen med urinering, klamrar sig i könsorganen - omgående till läkaren!

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.