^

Medicinsk expert av artikeln

Obstetrician-gynekolog, fertilitetsspecialist

Allmän analys av urin under graviditeten

, Medicinsk redaktör
Senast recenserade: 19.10.2021
Fact-checked
х

Allt iLive-innehåll är mediekontrollerat eller faktiskt kontrollerat för att säkerställa så mycket faktuell noggrannhet som möjligt.

Vi har strikta sourcing riktlinjer och endast länk till välrenommerade media webbplatser, akademiska forskningsinstitut och, när det är möjligt, medicinsk peer granskad studier. Observera att siffrorna inom parentes ([1], [2] etc.) är klickbara länkar till dessa studier.

Om du anser att något av vårt innehåll är felaktigt, omodernt eller på annat sätt tveksamt, välj det och tryck på Ctrl + Enter.

Den allmänna analysen av urin under graviditeten refererar till obligatoriska tester och ges före varje besök till läkaren som övervakar graviditeten.

Med hjälp av data från ett allmänt urintest kan du på ett tidigt stadium lära dig om avvikelserna i kroppen. Överskridande nivå av aceton kommer att prata om leverpatologier, toxicos. Närvaron av socker i urinen indikerar utvecklingen av diabetes och proteinfraktioner i urinen - det första tecknet på toxicos.

Normer för den allmänna analysen av urin:

 • Mängden morgondel av den utsöndrade urinen är 150-250 ml.
 • Färgen på urinen kan sträcka sig från ljusgul till rik gul (vissa produkter och mediciner kan påverka dess färg).
 • Normal urin bör vara helt transparent, urinen blir grumlig med någon inflammation, när proteinfraktioner förekommer i den.
 • Normen för tätheten av urin är 1010-1030 g / l. Detta värde kan öka med njursjukdom (glomerulonefrit, diabetes mellitus) och minska med kroniskt njursvikt.
 • Urinsyrligheten kan vara alkalisk (med användning av övervägande växtfetter) eller sur, i normalt pH är 5-7. Om den gravida kvinnan inte är vegetarian, kan den alkaliska reaktionen av urin orsakas av den kroniska inflammatoriska processen i genitourinary sfären. I diabetes mellitus flyttas urin-pH till syrasidan.
 • Leukocyter i normen bör inte vara mindre än 5 enheter.
 • Erytrocyter ska inte vara normala, 3 enheter är acceptabla. I sikte.
 • Bakterier och protein bör normalt inte innehålla ett urinprov och deras närvaro indikerar bakteriell inflammation.
 • Dessutom bör urin inte innehålla bilirubin, ketonkroppar, glukos eller healincylindrar (högst 1-2 i synfältet).

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5], [6], [7], [8], [9], [10], [11], [12]

Nechiporenko analys under graviditeten

Analys av Nechiporenko under graviditeten kan ge information om tillståndet i urin- och kvinnor på ett tidigt stadium för att identifiera de sannolika sjukdomar är specifika för detta tillstånd - pyelonefrit, cystit. Under graviditeten, är särskilt hög belastningen på njurarna och utsöndringssystemet, så det är viktigt att följa sitt arbete, särskilt om den berörda om smärta i korsbenet, ländryggen, det uppmanar till frekvent urinering.

Innan du samlar urin för analys måste du hålla perineumtoilet och samla den mellersta delen av urinen i en speciell ampull, som du kan köpa på apoteket. Omedelbart efter insamling av materialet måste du skicka ett urval urin till laboratoriet.

Med hjälp av Nechiporenko analysen är det möjligt att bestämma innehållet i enhetliga element i urinen. Ökning i hastigheten för kvarhållandet av leukocyter indikerar inflammation (sannolikhet för cystit, pyelonefrit), antyder ökad erytrocyt normen njursten, tumörer, föreslår utseende gealinovyh cylindrarna i urinen glomerulonefrit, förgiftning.

Urinanalys av Nechiporenko under graviditeten måste vidta nödvändiga - det kan användas i början av graviditeten för att identifiera njursjukdom, sen toxicosis, utföra nödvändig behandling och för att skydda sig själva och det ofödda barnet från komplikationer.

Urinanalysaceton i graviditet

Urinanalys av aceton under graviditet utförs med sikte på en mer detaljerad diagnos av möjliga inre sjukdomar. När nivån av aceton i urinen ökar blir den gravida kvinnan trög, dåsig, förlorar aptit, kroppstemperaturen stiger och törst utvecklas. Under graviditeten är detta tillstånd, som all annan sjukdom, oacceptabel. Aceton uppträder med brist på järn, allvarliga sjukdomar i matsmältningssystemet. En liknande sjukdom observeras hos dem som länge har följt en diet och begränsad kolhydrater. Om framtida mamma i urinen verkar aceton är det mycket farligt för fostret.

Orsakerna till acetons utseende i urinen:

 • En olämplig diet, med en övertygelse av söt.
 • Stressiga situationer.
 • En illamående på grund av en stark tidig toxik.

För att underlätta kvinnans tillstånd krävs ingen seriös terapi, en väl utformad diet och periodisk urintestning för aceton. Det är inte svårt att skicka analysen, reglerna för förberedelse och leverans av materialet är desamma som för allmän analys. Det viktigaste - glöm inte personlig hygien innan du samlar urinprov för forskning.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.