^

Hälsa

Ett prov av Nechiporenko

, Medicinsk redaktör
Senast recenserade: 20.11.2021
Fact-checked
х

Allt iLive-innehåll är mediekontrollerat eller faktiskt kontrollerat för att säkerställa så mycket faktuell noggrannhet som möjligt.

Vi har strikta sourcing riktlinjer och endast länk till välrenommerade media webbplatser, akademiska forskningsinstitut och, när det är möjligt, medicinsk peer granskad studier. Observera att siffrorna inom parentes ([1], [2] etc.) är klickbara länkar till dessa studier.

Om du anser att något av vårt innehåll är felaktigt, omodernt eller på annat sätt tveksamt, välj det och tryck på Ctrl + Enter.

Nechiporenko-försöket är ett sätt att bestämma den inflammatoriska sjukdomen hos genitourinary och renal system. Praktiskt taget alla kroniska och ännu mer akuta former av sådana sjukdomar föreslår en metod som Nechiporenko-testet.

Denna teknik utvecklades av en enastående vetenskapsman, kirurg, urolog Nechiporenko Alexander Zakharovich. Som läkare blev Nechiporenko känd i samband med framgångsrika operationer relaterade till njuren och genitourinary systemet.

Nästan hela sitt liv Nechiporenko studerade cancer i urinorganen, och pyelonefrit. Han har dessutom införts i klinisk praktik en effektiv metod för diagnos av bildade element i urinen - Försök av nechyporenko, Alexander Z. Sovjetiska medicin för första gången i historien hölls cystektomi (fullständigt avlägsnande av cystor eller tumörer) i urinblåsan, följt av "blind" suturering resektion skada.

Varför gör Nechiporenko testet?

Syftet med denna analys är enkel - så snart som möjligt och så exakt som möjligt för att identifiera eventuella njursjukdomar och börja effektiv behandling. Precis som provet Addis - Kakovskogo vid nechyporenko metoden tillåter att visa antalet onormala vita blodkroppar - vita blodkroppar, röda blodkroppar och protein i urinen av föreningarna, och därför mer korrekt diagnostisera njurpatologi. Nechiporenko-testet ger en mer detaljerad jämförelse med den vanliga urinanalysen, en beskrivning av sedimentet. I en allmän analysstudie är de likformiga elementen ofta inte synliga på grund av att urinen förklarar och reproducerar mikrober i den.

Nechiporenko-testet är en mycket enkel och prisvärd metod som bestämmer mängden av de mest synliga föreningarna i en liten mängd material - urin.

Ibland kan patienten inte ta prov på andra sätt på grund av svårighet med urinering. Då kan en enkel analys - Nechiporenko-testet bli det primära, efter generella analyser, aktuell, raffinerad information för läkaren och också ge möjlighet att utveckla en plan för ytterligare omfattande diagnos.

Hur gör Nechiporenko testet?

Material för laboratorieforskning tas vid när som helst på dagen eller natten. Standard för analys är provtagningen av den genomsnittliga delen, vanligtvis på morgonen. Patienten samlar självt materialet i en speciell ren behållare, som tidigare har utfört hygieniska förfaranden. Ibland, enligt indikationer, kan urin tas av en kateter.

Vad kan vittna om Nechiporenko?

Precis som i andra tekniker finns det i denna metod gränser för normen. Eventuell avvikelse från dem är en signal om denna eller den sjukdomen. Om de vita blodkropparna "korsar" gränserna för den etablerade normen, indikerar detta pyelonefrit, kroniskt eller akut, allt beror på antalet vita kroppar. Erytrocyter som överskrider normens tröskelvärde kan indikera en allvarlig sjukdom - glomerulonefrit eller patologi i urinvägarna, hematuri.

Nechiporenko-rättegången har använts i mer än 100 år i rysk medicin och är en populär metod i den kliniska praxis för utländska läkare. Detta är en enkel, informativ analys som inte kräver särskild förberedelse, och resultaten är vanligtvis redo inom en dag.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.