^

Kli diet alternativ: hur mycket kan du gå ner i vikt?

, Medicinsk redaktör
Senast recenserade: 16.10.2021
Fact-checked
х

Allt iLive-innehåll är mediekontrollerat eller faktiskt kontrollerat för att säkerställa så mycket faktuell noggrannhet som möjligt.

Vi har strikta sourcing riktlinjer och endast länk till välrenommerade media webbplatser, akademiska forskningsinstitut och, när det är möjligt, medicinsk peer granskad studier. Observera att siffrorna inom parentes ([1], [2] etc.) är klickbara länkar till dessa studier.

Om du anser att något av vårt innehåll är felaktigt, omodernt eller på annat sätt tveksamt, välj det och tryck på Ctrl + Enter.

Ett stort plus, för många - avgörande, är att kli diet inte åtar sig att radikalt förändra det vanliga sättet att leva och diet. Kli kan helt enkelt ätas 15 minuter före en måltid, i kombination med andra ingredienser i kosten, eller läggas till färdiga livsmedel. Det viktigaste är att komma ihåg känslan av proportioner och risken att experimentera med sin egen hälsa. Hur mycket du kan gå ner i vikt på kli beror på flera faktorer:

 • dietens varaktighet;
 • initialvikt;
 • resten av kosten;
 • ohälsosamma vanor.

Recensionerna skriver om 3 kg per månad, 7 - i sex månader. Artiklarna rapporterar om forskning från franska och Harvard-experter. Fransmännen har bevisat att endast 5 g kli fiber minskar risken för fullhet med 15%. Och amerikanerna bekräftade experimentellt effektiviteten av att öka den dagliga dosen, ökad till 8 g. Kvinnor i denna grupp förlorade i genomsnitt 3,5 kg; medan mängden fiber reduceras till 2 g, tvärtom, har de återhämtat sig kraftigt. [1]. [2]

 • Du kan inte tro att kli är en sådan neutral produkt, lämplig för djurfoder och inte särskilt påverkar människor. Det är som om all den bästa mannen greps under slipning och överfördes till sammansättningen av vitt mjöl eller raffinerat spannmål.

I själva verket är kli ett naturligt absorberande ämne, de innehåller 90% av de aktiva komponenterna, som före slipning var en del av spannmålen från spannmålsprodukter. Det är därför det är omöjligt att starta en diet med en stor dos av ett ämne: för det första måste kroppen anpassa sig till matinnovationer.

Om vi talar om långsiktig användning, räcker det under de första månaderna att äta en tesked kli av något slag. Och bara i avsaknad av oönskade konsekvenser, mät doseringen med en matsked. Användbart maximalt är en portion på 30 gram per dag (tre skedar).

Stiv kli diet

Varje kost kräver mycket viljestyrka. När allt kommer omkring är tekniken för svag viljan: "vad skulle du äta för att gå ner i vikt?", Tyvärr eller lyckligtvis fungerar inte. En strikt kli-diet är inget undantag. Det rekommenderas att inte fortsätta med det omedelbart, men efter att kroppen har vant sig till en ovanlig produkt - i själva verket inte mat utan foder.

 • Den initiala dosen av kli är 1 tsk. Tre gånger om dagen före måltiderna.

Kom ihåg att produkten endast fungerar i kombination med en vätska: vatten, juice, kefir, infusion. Gradvis bringas delen till 3 msk. Skedar, också i tre doser. Då manifesteras effekten bättre, och mag-tarmkanalen reagerar mer försiktigt. När du har vant dig vid det kan du skärpa villkoren för kli diet, till exempel följa kefir-kli diet.

En skummjölkprodukt och pulverkli används. En sked med pulver bör omröras i en kopp dryck och svälja långsamt, var fjärde timme, en tesked av den resulterande homogena massan. Den sista delen är tre timmar före sängen.

 • Hur mycket en sådan diet kan tåla beror på viljestyrka. Det är osannolikt att många klarar mer än tre dagar.

Du kan välja ett annat schema: gör detta lossning en gång i veckan. Och resten av dagarna att äta balanserat, inom de tillåtna kalorierna.

Att starta en kli-diet spontant, för humöret eller för ett företag med en flickvän, rekommenderas inte. Även om ett positivt exempel på vänner är ett plus, bör det komma ihåg att varje mänsklig kropp har sina egna egenskaper, varför resultaten också skiljer sig åt.

 • Det är lämpligt att först se till att det inte finns några kontraindikationer, planera dina åtgärder och förbereda dig mentalt, välja varaktighet och specifik version av kli-dieten.

I alla fall bör du ta en sked kli två till tre gånger om dagen i torr eller annan form. Det vill säga, utspädd med mjölk, vatten, juice, kefir eller annan surmjölksdryck.

 • Produkter är uteslutande naturliga. Om vi pratar om yoghurt, är det lätt att laga mat hemma, i en speciell yoghurttillverkare eller med hjälp av enkla apparater som finns i varje kök.

Det är lika enkelt att tillverka färsk yoghurt från skummad naturlig mjölk. Om du inte har tid att göra det själv, köp i en stormarknad. Välj osötade drycker utan fyllmedel och konstgjorda smaker, som är fyllda med de flesta produkter.

I kosten ingår en mängd olika klivarianter: havre, vete, majs, råg. Det finns en Dukan-diet, Kreml, kli-alternativet + kefir. Förutom att gå ner i vikt och rengöra, främjar systemet utflödet av gallan och normaliseringen av leverfunktionen.

Kli i Dukan diet eller hur använder man kli på Dukan diet?

Ducans diet kan betraktas som ett av alternativen för en kli-diet. Författarna till kli-systemet var intresserade av kvaliteten på ett ämne som hjälper till att gå ner i vikt. Denna förmåga upptäcktes och använts av amerikanerna efter omfattande forskning som gjorde avfall så populärt. Sedan dess har kli i Dukan-diet fast tagit en dominerande plats, och själva tekniken har vunnit popularitet långt utanför den amerikanska kontinentens gränser.

 • Hur använder man kli på Ducane-dieten för att få maximalt resultat?

Många gillar den här tekniken, som inte sätter skarpa restriktiva ramar och villkor. Dr. Ducane använder havrekli som har en unik förmåga att absorbera 25 gånger mer vatten från dess ursprungliga volym. De fyller mekaniskt matsmältningskanalen och i tunntarmen tar de upp livsmedel som är avsedda för kroppen.

På grund av detta kommer näringsämnets komponenter inte in i blodomloppet och lagras inte i reserven utan utsöndras. De är vana vid sin smak: på tom mage, tvättade med vatten eller som ingrediens i varma och kalla rätter.

Ducan reglerar de dagliga konsumtionsnormerna för produkten beroende på scenen, och det finns fyra av dem med deras namn: attack, kryssning, konsolidering, stabilisering. Klisnormen ökar med en halv sked: från 1,5 med en "attack" - upp till 3 skedar under perioden med "stabilisering". Endast havremjöl används.

Hur ersätter du kli i Dukan-dieten?

Mycket skrivs om Ducane, inklusive det obehagliga. De anklagas för att kommersialisera sina projekt, insolvens för dieter och banning av dietetik i sig. Som om officiella kontroller från europeiska kollegor ger motsatta resultat till de som den framgångsrika fransmannen talar om. Detta gör oss försiktiga med Ducan kli diet.

Men anhängare av metodiken är redo att följa den, och vem som inte gillar huvudprodukten letar efter om och med vad han ska ersätta kli i Ducan-dieten.

 • Pierre Ducane anser att havrekli är unikt i sina egenskaper, praktiskt taget otvistad och att deras ersättning är oönskad.

Obehaglig smak är lätt att "gömma" i bakverk eller rätter med andra ingredienser. I extrema fall, när kroppen inte tolererar produkten, är det tillåtet att ersätta den med vanlig bovete. Samma spannmål används för en engångsersättning för att inte avbryta kosten, om kli av någon anledning inte var tillräckligt.

 • Ta torrt spannmål, inte mer än två matskedar, ångat med vatten eller kokt med mjölk. En mindre mängd förklaras av att bovete har andra egenskaper än havrekli. Malat bovete mjöl är också lämpligt.

Det rapporteras att experimentellt bevisade effektiviteten hos följande substitution: havrekli - för naturlig granola eller andra sorter av kli. Som om Dukanov-dieten inte förlorar effektiviteten.

Bovete istället för kli

Det händer att kli-dieten äventyras eftersom det inte finns någonstans att köpa dem. Och man bör inte bli förvånad, eftersom inte alla bosättningar har stormarknader med det bredaste sortimentet av olika produkter. Det händer att kroppen inte tolererar kli och reagerar med allergier. Vad du ska ersätta ingrediensen med, svarar Dr. Ducane: bovete i stället för kli är ganska acceptabelt, även om produkterna inte är samma och smälter på samma sätt genom sina egenskaper.

Bovete används i torr form, 2 msk. Sked. Överskrid inte doseringen för att inte orsaka stagnation i matsmältningskanalen. Produkten kan beredas på olika sätt: ångad eller kokt, i vatten eller mjölk.

 • Det betonas att utbyte endast är tillåtet på grund av indikationer, och inte på grund av en slankande person som inte gillar smaken eller lukten av kli. Annars kan det önskade resultatet inte vänta.

Det bör noteras att kli som tillsätts till mat förlorar sin inneboende smak och arom, men inte förlorar dietegenskaperna. Använd dem som tillsats till sallader, i första och andra rätter, även i vissa desserter - och god aptit! Och glöm inte att dricka mycket, helst rent vatten, te, juice. Efterlevnaden av reglerna garanterar resultatet.

Kli på Kreml-dieten

Den så kallade Kreml-dieten bygger på en reducerad mängd kolhydrater och bearbetar dina egna fettreserver för energi. Dess mål är att gå ner i vikt, påskynda ämnesomsättningen och inte fylla på efter att man har ökat kolhydrattillförseln till kroppen.

Till skillnad från kli-dieten består tekniken av flera steg, vilket tvingar dig att använda specialtabeller och beräkna poäng.

 • Trots effektiva enorma härlighet skrämmer en sådan diet bort många av dess komplexitet och varaktighet.

Kli på Kreml-dieten är tillåten, trots att de består av fiber som tillhör kolhydrater. Varför så Kom ihåg att kli nästan inte smälts, de passerar genom matsmältningskanalen under transporten, rensar tarmfodret med en "smutsig kvast". Samtidigt ökar de praktiskt taget inte kaloriinnehållet i kosten, utan fungerar som en extra assistent när det gäller att gå ner i vikt och normalisera matsmältningen.

För att kli ska gynnas bör de tas korrekt. Det är vanligt att göra detta på flera sätt:

 • före måltider - i ren form, tvättas med vatten;
 • blandat med drycker;
 • istället för kex;
 • med basmat.

Produkten går bra med spannmål, sallader, soppor, även efterrätter. Med vilken kost som helst kostas de bara på morgonen. På kvällen, som ett alternativ, kan du använda ren fiber, där det finns mycket mindre kolhydrater.

Protein kli

Värdet av kli på en proteindiet förstod inte omedelbart. Samma Ducan förbjöd i första hand kategoriskt patienter med alla kolhydrater utan undantag. Det som gjorde hans diet mycket svår för många. Efter att ha upptäckt kli, tack vare studier om deras positiva effekter på blodsocker och kolesterol, introducerade nutritionisten produkten i kosten och oväntat såg resultatförbättringar. Och redan innan särskilda kli-dieter skapades, förstod jag deras roll och funktioner i matsmältningen.

De fibrösa membranen från spannmål, som är slöseriet med deras slipning, är rika på proteiner, men dåliga på de så kallade snabba kolhydrater. Dietegenskaperna är följande:

 • Absorption - de absorberar vätska i magen som en svamp, fyller utrymmet och skapar en känsla av matmättnad.
 • Klibbighet - i tunntarmen fungerar de som en tejp: de håller sig vid alla näringsämnen med högt kaloriinnehåll, vilket gör det svårt för dem att naturligt "transportera" till blodet och delvis till utsidan.

Känsla av mättnad och bli av med kalorier är nyckeln till framgången för dieter med deltagande av kli, inklusive protein. Kli äts dagligen, enligt metoden enligt Ducan - 2 msk. Skedar i alla fyra steg. Havreavfall anses vara lämpligt som det mest användbara och med ett minimum av negativa konsekvenser.

Havrekli diet

Användningen av kli är olika, vilket förklarar deras användning i kosttekniker av olika slag, särskilt rengöring och för viktminskning. Havrekli-diet - från denna serie. Produkten rengör effektivt "Augean-stallen" i mag-tarmkanalen, har en gynnsam effekt på blodkärlen och levern och dämpar hunger med en kalorifattig diet.

Havrekli påverkar fördelaktigt mättnad, liksom metabolismen av kolhydrater och lipider efter måltider. [3] Havrekli minskar avsevärt det totala kolesterolet, lågdensitet lipoproteinkolesterol och apolipoprotein B. [4]

En diet på kli av olika spannmål bidrar till påfyllning av fiber, vitaminer, mineraler, fördelar diabetiker, personer med olika matsmältningsstörningar och tarmrörelser. De grova fibrerna från vilka kli bildas i magen ökar upprepade gånger och fyller utrymmet och fortsätter sedan längs matsmältningskanalen och mekaniskt rengör innehållet.

 • För att fibrerna ska svälla är det viktigt att dricka mycket vatten. I de rengjorda tarmarna undertrycker aktiv mikroflora aktivt patogent förökning aktivt.

Börja proceduren från fasta dagen. Bekvämt var det en ledig dag. Den här dagen konsumeras 30 g kli och 2 l stille vatten. Vit fisk och magert kött finns kvar i kosten; animaliska fetter och kolhydrater är helt uteslutna. Ett sådant kraftsystem kan pågå från en vecka till 2 månader, på kort tid och minska vikten med 10 kg.

 • Dietens morgon börjar med havregryn med tillsats av 35 g kli. Till lunch äter du ångat kött eller fisk med en grönsaksskål (utom potatis). Efter en halvtimme konsumerar de 2 matskedar kli och en kopp vatten.

Består middagen av en liknande maträtt och kefir med låg fetthalt? Bristen på hunger är en av fördelarna med denna teknik. Nackdelen är att den inte är lämplig för personer med mag- och tarmproblem.

Vetekli diet

En kalorifattig diet på vetekli används för att gå ner i vikt, samt för att förbättra matsmältningen och den allmänna hälsan. Detta är en slags kli-diet - ett populärt sätt att läka och förbättra kroppens form, kost och matvanor korrigering, som, efter att förfarandet är avslutat, får en chans att bli mer användbar för kroppen. Innehåller mer olöslig fiber än den populära havremjölen.

Vetekli förhindrar utveckling av sjukdomar, inklusive vissa typer av cancer (speciellt kolorektal cancer), hjärt-kärlsjukdomar,  [5]fetma och vissa mag-tarmsjukdomar, inklusive divertikulära sjukdomar, förstoppning och irriterande tarmsyndrom (IBS). [6]

 • Vetekli börjar konsumeras med 3-4 granulat, den femte dagen kommer de upp till 1 st. Sked. Med ett stort viktöverskott är doseringen annorlunda: minst 1 sked per 60 kg.

Efter sitt val ångas den dagliga dosen med kokande vatten omedelbart eller varje gång igen, i 2 eller 3 doser. För 2 matskedar räcker ett glas vatten. Efter en halvtimme äts det ångade kli med vatten. Om så önskas blandas de med en jäsad mjölkprodukt eller honung efter smak, tillsattes till den första och andra kursen - deras effektivitet från dessa manipulationer minskar inte.

 • Vetekli har gynnsamma egenskaper inte bara för dem som vill gå ner i vikt och förbättra matsmältningen.

Varm infusion hjälper till med bronkit, vitamin - med lunginflammation och halssjukdomar, ångad och krossad med torkad frukt kli lindrar förstoppning. Från svullet kli, nötter och katrinplommon tillagas hälsosamma mjölfria pannkakor och spannmål, grytor, gelé och andra rätter berikas med dem för att göra dem inte bara välsmakande utan också så användbara som möjligt.

Rågkli

En av de mest populära är rågkli. Kanske för att råg- och rågmjöl aktivt används i bakningsindustrin, och mörkt rågbröd är mycket mer för din smak än röda bakverk från premiummjöl. Kli-dieten föreslår ett oberoende val eller begränsar det till specifika indikationer på kli-sorten.

Det antas att användningen av rågkli ökar apoptos i prostatatumörer,  [7] förhindrar bildandet av tarmpolypper,  [8] hämmar adipocytlipolys och aktiviteten hos hormonkänsligt lipas. [9]

 • Krispig matkli frigörs genom att tvinga igenom de formande hålen.

100 g av produkten innehåller 221 kcal, proteiner och kolhydrater, en hel lista med vitaminer och mineraler. Den huvudsakliga dietingrediensen är dietfiber.

 • Ur en diätsynpunkt är kli intressant i att det är ett naturligt adsorbent och kan skapa en känsla av mättnad.

I magen, tillsammans med vatten, fyller de volymen och lämnar inget utrymme för överskott av mat, och i tarmen tar upp gifter och gifter och tar allt ut ur matsmältningskanalen. Detta är en något förenklad förklaring, men i princip händer allt verkligen. En person går ner i vikt, läker sin egen matsmältningskanal och svälter inte för mycket.

 • Mottagandet av rågkli börjar med en måttlig dos och förs gradvis upp till 3-4 matskedar under dagen. Tänk på att kolit, sår, gastrit är kontraindikationer för en sådan diet.

För svullnad hälls produkten med kokande vatten, sedan äts den i sin rena form eller läggs till köttfärs, sallader och bakverk. Observera att under tillagningen förloras de gynnsamma egenskaperna inte. Ett enkelt sätt att organisera dig själv en välsmakande lossning lata är som följer:

 • Slipa 100 ångade kli, tillsätt russin och katrinplommon (100 respektive 200 gram). Under en dag, använd mycket och drick från 1,5 liter vatten.

Kosta på kli och kefir

Kli innehåller få kalorier, men mycket fiber och näringsämnen. Kefir med låg fetthalt är också kost, det rekommenderas för medicinska ändamål och för viktminskning. Kli- och kefirdiet kombinerar båda produkternas egenskaper.

Kli diet med kefir utförs enligt följande:

 1. En sked med kli äts tre gånger om dagen, varje gång med ett glas vatten.
 2. Intervallet mellan måltiderna är från 3 timmar.
 3. Ta med fettfattig fisk, mejeriprodukter och köttprodukter, ägg i menyn.
 4. Snack kefir med en sked kli.
 5. Fortsätt i högst 10 dagar.
 6. Upprepa sessionen tidigast om en månad.
 • För att undvika kontraindikationer bör du först rådgöra med läkare. Friska människor kan tappa upp till 3 kg per vecka.

När du väljer typ av kli, bekanta dig med deras egenskaper. Så, vete består av känsliga fibrer som främjar viktminskning. Råg är rik på viktiga spårämnen och vitaminer B. Havrekli rensar på ett tillförlitligt sätt tarmarna med grova fibrer.

Därför är det bättre att börja med vete eller deras blandning med havregryn, som är särskilt effektiva med kefir. Öka dosen gradvis så att en ny produkt inte orsakar matsmältningsbesvär.

 • Kefir är också användbart i och med att det "fyller" de rengjorda tarmarna med gynnsamma mikroorganismer. Det kommer inte bara rengöring utan också förbättring av matsmältningssystemet.

Du kan använda båda produkterna utan det stora ordet "diet". Inkludera dem bara i din dagliga diet. Drick till exempel ett glas kefir med en tesked kli på 20 minuter. Före måltiden. Tack vare enkla manipulationer kommer aptiten att minska, liksom mängden mat som äts. Viktminskningen är långsam, cirka 2 kg per månad, men utan heroiska ansträngningar och kostbegränsningar.

Vatten och kli

Kli har otrolig absorption: de kan absorbera 15–20 gånger mer fukt från sin egen volym. Näringsläkare har inte så länge sedan uppskattat fördelarna med denna foderprodukt och inkluderat den i en mängd olika dieter.

 • Vatten och kli skapar en utmärkt kostandem, och det används inte bara av dem som vill gå ner i vikt, utan också av idrottare och bara människor som övervakar deras hälsa. Utan vatten är en kli-diet inte möjlig.

Förfarandet börjar med en liten del - 1 tesked, rikligt hällt med vatten. Sedan ökas delen, men i rimlig utsträckning. Näringsläkare tror att mer än 3 msk. Matskedar per dag att använda är opraktiskt.

 • Blanda i magen, kli absorbera aktivt vätska och fyll lumen, vilket skapar illusionen av mättnad.

Kanske är det inte riktigt en illusion, eftersom produkten har tillräckligt med näringsrika, men kalorifattiga komponenter. Dessutom absorberas de långsamt, vilket förlänger känslan av fullhet.

När den svullna massan pressas till utgången, det vill säga in i tarmen, stimulerar det sitt arbete och rengör gamla avlagringar från väggarna, vilket ger ovärderliga fördelar för kroppen som helhet. Som ett resultat av en sådan näring, blir en person inte bara av med övervikt utan läker också, upprättar matsmältningen, återfår lätthet och gott humör.

Diet med kli som bantar med kefir

Alla känner till kefir som en dietprodukt: detta är den första produkten som läkare tillåter patienten efter många operationer, baserat på vilka hela metoder för att gå ner i vikt som har utvecklats. Om kli och en diet på kli hörde relativt nyligen.

 • Historia är tyst om vem som först gissade att kombinera dietens egenskaper hos båda produkterna: näringsläkare eller personer med problemvikt?

Oavsett primat har idag kli-kli-bantningsdiet med kefir vunnit stor popularitet bland många anhängare. Under en eller två veckor efter kosten lovas viktminskning på 3-5 kg. Rekommendationerna är följande:

 1. Dricka 2 koppar vatten när du vaknar upp.
 2. Efter 15 minuter - frukost: en del kefir med kli (2 tsk per glas).
 3. På eftermiddagen - extremt hälsosam mat: grönsaks- och surmjölk, ångfisk och kötträtter.
 4. Kli läggs till den dagliga maten, de dricker mycket vatten.
 5. Ät högst 1500 kcal per dag.
 6. Det rekommenderas att hålla 3-timmars intervall.
 7. På natten dricker de yoghurt eller kefir med en tesked kli.

En två veckors måltid enligt dessa regler ger ett synligt resultat: figuren blir smalare, stämningen blir glad och positiv. En längre period kan vara farlig på grund av det låga kaloriinnehållet och bristen på några viktiga komponenter. Vi rekommenderas att återgå till den vanliga dieten gradvis och införa livsmedel med hög kalori i små doser.

Kli diet i en vecka

Flera alternativ har utvecklats: en kli-diet under en vecka, två, tre, en expressteknik under tre dagar. Den utlovade viktminskningen är från tre till 10 kg. För en kli-diet är det inte nödvändigt att knyta sig till en viss sort: tvärtom, experter rekommenderar dem att blanda. Och ta inte heller granulär, utan spröd produkt.

 • Magen bör vara van vid ny mat inom en vecka. Systemet är enkelt: ät en tesked på morgonen - före eller under frukosten.

När delen är maximerad (3 matskedar) är det viktigt att man inte glömmer att dricka: den dagliga mängden vätska är två eller fler liter. Samtidigt bör mängden och kaloriinnehållet i de återstående skålen minskas, och när det gäller näringsläkare bör mat som är särskilt oönskad helt överges. Kom ihåg att detta är inlagd, fet, konfektyr, snabbmat, alkohol, läsk.

Om du vill gå ner i vikt på kli längre än en vecka, bör de utvecklade veckovis menyalternativen upprepas, men inte mer än tre gånger i rad. 21 dagar - tidsfristen för metoden. Sedan bör det avbrytas, och igen för att starta en diet är tillåtet tidigast två månader senare.

Ångkli är enkelt: skölj önskad mängd, häll varmt vatten, lämna under locket, efter 15 minuter tappa återstående vätska. Ät som en färdig maträtt eller med spannmål. Gör så här för att lägga till andra rätter:

 • Skölj i en gasväska under rinnande vatten.
 • Tillsätt dubbelt så mycket vatten, koka i en halvtimme.
 • Kyl, pressa, torka.
 • Slipa i en kaffekvarn.
 • Lägg till kakor, bröd, kakor och andra rekommenderade livsmedel.

Kli rätter

För att laga rätter från kli eller att äta dem separat - det beslutas att gå ner i vikt oberoende. Fasta passande kli ångade i snabbkokt mjölk och infunderades i en halvtimme.

Med problem med tarmrörelser hjälper inte bara kli-dieten utan också klivatten. En vätska som är berusad på tom mage med honung eller bärjuice aktiverar peristaltik och lindrar förstoppning. Det framställs av ett glas produkt, hälls över natten med en liter vatten vid rumstemperatur.

 • Användningen av kli regleras inte på något sätt.

Som tillsats används de i kokta rätter, bakverk, spannmål, färska sallader. Det kombineras med keso och ägg, fisk- och köttingredienser. När kli läggs till i traditionella recept erhålls läckra rosiga ostkakor, köttbullar, kakor, nuggets.

En torr frukostbar är ett fickformat alternativ för en dietprodukt. Näringsrika, välsmakande skivor - inte bara frukost, utan också ett färdigt mellanmål under dagen eller när du är på språng. Det är tillverkat av kli, honung, socker, rostade valnötter och mandlar. Alla ingredienser blandas och eldas för att smälta sockret som håller massan samman. Sedan läggs den ut på en plastfolie och läggs i kylan. Efter att ha klippts i bitar i form av staplar.

Diet kli bröd

Det händer att välsmakande och attraktiva utseende inte är särskilt användbara och friska orsakar inte aptit. Ett bra exempel är bröd: de mest utsökta gyllene palyanitserna erhålls av fint vitt mjöl, medan näringsläkare anser att grovt mjöl, med tillsats av kli, är användbart. När kli ingår ingår bröd med kli i dieter avsedda för viktminskning, reglering av matsmältningen och rengöring av mag-tarmkanalen med hjälp av fiber i produkten.

 • Kli diet baseras på det faktum att många användbara komponenter går i kli, medan vitt mjöl tappas i dem. Därför är vitt bröd inte så användbart som det i vilket kli tillsattes.

Flera kvaliteter kli bröd bakas, vilket har olika effekter på människors hälsa.

 1. Fullkorn - nödvändigt för diabetiker med övervikt, kolesterolproblem och hjärt-kärlsystemet.
 2. Live - det är beredd med surdej, det är användbart för vitaminbrist, problem med övervikt.
 3. Biobröd - med tillsatser av nötter, frön, mjöl av andra sorter, vegetabiliska ingredienser.
 4. Knäckebröd erhålls genom att ta bort fukt från brödet. Användbart naturligt bröd utan förstärkare och smaker.
 • Om bageriprodukter inte passar dig kan du prova att baka kli-bröd själv - i ugnen, mikrovågsugn eller brödmaskinen.

Det är ganska kalorifattigt, en person är mättad med flera skivor av produkten. Med kli får kroppen grova fibrer som kan förnya många viktiga processer. Detta gör att du kan normalisera avföringen och förhindra förstoppning, snabbt mättas genom att fylla volymen, etablera ämnesomsättning och starta processen att gå ner i vikt. Rågvarianter med kli är mer hälsosamma än vete.

Kli pannkakor

De säger att Ducan själv rekommenderade kli-pannkakor, användbara för matsmältning och figur. En dieträtt tillagas snabbt och enkelt, och fördelen är att i stället för premiummjöl ingår havrekli i receptet. De innehåller inte bara fiber utan också proteiner, väl undertrycker hunger och främjar självrening.

 • Att gå ner i vikt med en kli-diet skapar också sina egna kulinariska mästerverk som innehåller huvudingrediensen.

Det är känt att utan mjöl kan pannkakor "inte hålla kuponger". Hemligheten med klassiska tunna pannkakor är att kli förvandlas till mjöl. Därefter går allt enligt plan: mjölk blandas med ett ägg och ett sockerersättningsmedel, mjölet tillsätts och blandas tills en homogen konsistens. Tja, om köket har en pannkakespannpanna utan stick. I alla fall, innan varje pannkaka, smutsas botten med några droppar olja.

 • Ett annat alternativ "Dyukanovsky" - ostmassa och kli-pannkakor.

Mjölk, ägg kombineras, saltas och sötas, blandas sedan med fettfri keso och kli, helst två sorter. För 1 ägg, ta 1 msk. Havre och 1 tsk vete produkter, 1 tsk hemlagad ost, 3 msk. L. Mjölk, resten smakar gott. Häll delar på en torr stekpanna för att göra pannkakor.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.