^

Vad är en kvinnlig kondom och hur man använder den?

, Medicinsk redaktör
Senast recenserade: 19.10.2021
Fact-checked
х

Allt iLive-innehåll är mediekontrollerat eller faktiskt kontrollerat för att säkerställa så mycket faktuell noggrannhet som möjligt.

Vi har strikta sourcing riktlinjer och endast länk till välrenommerade media webbplatser, akademiska forskningsinstitut och, när det är möjligt, medicinsk peer granskad studier. Observera att siffrorna inom parentes ([1], [2] etc.) är klickbara länkar till dessa studier.

Om du anser att något av vårt innehåll är felaktigt, omodernt eller på annat sätt tveksamt, välj det och tryck på Ctrl + Enter.

Den kvinnliga kondomen är ett av de nyaste preventivmedel, även om det inte är ett mycket billigt alternativ. Det kallas Themis eller kondom. Om en man inte ens vill prata om skyddsmetoden, och tanken på en manlig kondom gör honom hysterisk, kan du ta hand om dig själv och köpa en kvinnlig kondom.

När och varför uppfanns den kvinnliga kondomen?

Där uppfunnit kvinnokondomen inte säkert. Det är bara känt att detta enkla men effektiva botemedel uppfanns 1990 och det uppträdde på världsmarknaden först efter 3 år. Den första att använda det var USA. Kondom för kvinnor säljer dåligt tills det placerades som ett utmärkt medel mot oönskade graviditeter på grund av våld. Det var då att kvinnor började köpa det, särskilt när information om aids sprids över hela världen.

Den kvinnliga kondomen började även variera: För att skydda afrikanska kvinnor från våld kom uppfinnaren Sonnet Ehlers fram med en modell med tänder. Han heter RAPEX. Så snart misshandlaren begick den första friktionen, sprang hans penis omedelbart över torn i offerets skede och skadades. Medan våldtagaren vred i smärta, ringde offeret omedelbart polisen och en ambulans.

Den vanliga kvinnliga kondomen är ett utmärkt verktyg som skyddar mot sexuellt överförbara sjukdomar. Aids och oönskade graviditeter. Tillförlitligheten är inte sämre än den manliga kondomen och är 99,2% garanti - den högsta andelen av alla befintliga preventivmedel. I början var kvinnliga kondomer gjorda av polyuretan, då började de göra tunnare och mer hållbar latex. De luktar inte så obehagligt som polyuretan, och dessutom är det något tunnare än män, vilket gör det möjligt för en kvinna och en man att känna varandra hos könsorganen bättre.

Hur man använder en kvinnlig kondom?

Themis eller den kvinnliga kondomen är lätt att använda, men du behöver först träna. Detta är ett genomskinligt rör av latex eller polyuretan, som har en diameter på ca 8 cm och når en längd av 18 cm. Ringarna är fasta i ändarna. En av dessa ringar, som en tampong, sätts försiktigt in i slidan och den andra ringen av Themisoma förblir vid ingången till slidan. För effekten av skydd mot oönskade graviditeter är det viktigt att femiden sätts ordentligt in i vagina. Den första ringen måste alltid vara intill livmoderhalsen bakom skönbenet. När en tjej tar bort en kondom från slidan måste du vrida den av ytterringen flera gånger. Så spermierna kommer att förbli inuti, och det finns ingen risk för oönskade graviditeter och infektioner.

Att ta bort en kondom från slidan kan inte omedelbart - och det här är dess charm. Du kan ligga ner, slappna av och om samlag inte längre är planerat kan du ta ut det på 10 timmar med en Themis. Detta skiljer kvinnokondomen från hannen, vilken avlägsnas omedelbart. Du kan inte gå för långt: använd både kvinnliga och manliga kondomer samtidigt, eftersom de kan skada varandra. Ja, och inte en trevlig känsla.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5], [6], [7], [8]

Fördelar med den kvinnliga kondomen

Deras massa. Det är därför FN: s kommission för aids aktivt främjar detta ämne för att skydda kvinnor mot infektioner och oönskade graviditeter. Kvinna kondom är bra eftersom det kan installeras i skeden i förväg, några timmar före samlag, än att hålla romantiken i relationer. Den manliga kondomen måste skrivas ut och sättas in i ett kärleksspel, och detta minskar smärtan av båda. Är möjligt. Därför är många män och kvinnor inte glada över användningen av manliga kondomer.

Den kvinnliga kondomen är utformad på ett sådant sätt att det bidrar till en bättre stimulering av klitoris, vilket ökar kvinnans excitabilitet. Detta är särskilt bra för kvinnor med svagt och medelstort sexuellt temperament, vilket inte är så lätt att "starta".

Den kvinnliga kondomen är mycket bra, eftersom den kan användas i alla tillstånd av den manliga penisen - även om den inte är upprätt.

Kondom för kvinnor är utformad så att den kan täcka de flesta av kvinnans externa könsorgan, vilket skyddar henne dessutom.

På grund av de miljövänliga materialen som kvinnokondomen är gjord kan den användas av alla kvinnor, till och med allergier. Det finns inga kontraindikationer. Den enda ändringen: De som är allergiska mot latex ska köpa en polyuretankondom och vice versa: att polyuretan inte accepterar, låt dem välja latexprodukter.

trusted-source[9], [10], [11]

Finns det några nackdelar med kvinnokondomen?

  • Naturligtvis finns det som någon produkt. Jämfört med manlig kondom är honan mycket dyrare. Det kostar från 2 till 6 euro för 1 produkt.
  • Polyuretanskondomer har en inte så trevlig lukt, speciellt när de tas bort. Men det avdunstar snabbt.
  • Kvinna kondomer är inte särskilt väl lämpade för dem med svaga vaginala muskler. Under detta tillstånd kan det falla ut.
  • Det är också omöjligt att använda ett smörjmedel tillsammans med en kvinnlig kondom och det är särskilt farligt att använda bensinatum. I kombination med petroleumgel kommer kondomgummi att lossna och mjukna. Och sedan vid det mest oväntade och oplanerade ögonblicket kan kondomen bryta.

Om du verkligen behöver ett smörjmedel kan du köpa kvinnliga kondomer med smörjmedel.

trusted-source[12], [13]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.